F Major Grom: Plague Doctor trailer: Ο πιο cult comic-book ήρωας της Ρωσίας βάζει τις βάσεις ενός νέου υπερηρωικού σύμπαντος! - FilmBoy Major Grom: Plague Doctor trailer: Ο πιο cult comic-book ήρωας της Ρωσίας βάζει τις βάσεις ενός νέου υπερηρωικού σύμπαντος! - FilmBoy
  • Latest News

    Major Grom: Plague Doctor trailer: Ο πιο cult comic-book ήρωας της Ρωσίας βάζει τις βάσεις ενός νέου υπερηρωικού σύμπαντος!


    Μπορεί τα ρούβλια να ρέουν στη κινηματογραφική βιομηχανία της Ρωσίας και τη παραγωγή blockbuster ταινιών όμως για να βρούμε μία από δαύτες που πήρε καλές κριτικές, κατάφερε να σπάσει τα σύνορα της χώρας και έγινε παγκόσμιο hit, μάλλον πρέπει να πάμε πίσω καμιά 15ετία και στο Night Watch του Timur Bekmambetov.

    Μέσα στη τελευταία δεκαετία που οι comic-book ήρωες βασιλεύουν στο παγκόσμιο box office, στη Ρωσία έγιναν πολλές αντίστοιχες απόπειρες αλλά χωρίς ουσιαστική επιτυχία. 



    Αυτή η φορά όμως ίσως είναι λίγο διαφορετική μιας και το Major Grom: Plague Doctor αποτελεί διασκευή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς κόμικ της μεγαλύτερης εκδοτικής στο είδος, Bubble Comics, με τη τελευταία να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη παραγωγή της ταινίας, κάτι που θυμίζει τη περίπτωση της Marvel, όπως και το γεγονός ότι έχουν σκοπό αυτή να είναι η απαρχή του δικού τους comic-book universe ενώ έχει και ως υποστηρικτή τον κολοσσό Yandex, aka τη ρώσικη Google.

    Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος, κεντρικός ήρωας είναι ο Igor Grom, ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Πετρούπολης που με τις εξαιρετικές του σωματικές και πνευματικές ικανότητες κατατροπώνει τους διάφορους εγκληματίες, πολλές φορές παραβλέποντας τους κανόνες και τα πρωτόκολλα. 

    Μέχρι που βρίσκει το δάσκαλό του όταν κάνει την εμφάνισή του ένας μυστηριώδης vigilante με μάσκα πανούκλας και φλογοβόλα, που ισχυρίζεται πως ήρθε για να καθαρίσει τη πόλη από τη μάστιγα της ανομίας, δολοφονώντας ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη τσιμπίδα του νόμου χάρη στα χρήματα και την εξουσία τους, οδηγώντας τη πόλη στα όρια του χάους.

    Στη καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε κάποιον Oleg Trofim, που εδώ κάνει τη sophomore προσπάθειά του μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο με ένα μουσικό ρομαντικό δράμα! 

    Πρωταγωνιστούν οι Tikhon Zhiznevskiy, Lyubov Aksyonova, Aleksandr Seteykin και Aleksey Maklakov.

    Η ταινία είχε μακρά και ανήσυχη περίοδο παραγωγής που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια όταν έκανε ντεμπούτο ένα proof-of-concept μισάωρο φιλμάκι (το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω), με το Major Grom: Plague Doctor να είναι επιτέλους έτοιμο και να περιμένει να βγει στις αίθουσες μάλλον μέσα στο 2021. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Major Grom: Plague Doctor trailer: Ο πιο cult comic-book ήρωας της Ρωσίας βάζει τις βάσεις ενός νέου υπερηρωικού σύμπαντος! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top