F Numbers trailer: Από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας στο φεστιβάλ Βερολίνου η νέα ταινία του Ουκρανού "τρομοκράτη" Oleg Sentsov - FilmBoy Numbers trailer: Από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας στο φεστιβάλ Βερολίνου η νέα ταινία του Ουκρανού "τρομοκράτη" Oleg Sentsov - FilmBoy
  • Latest News

    Numbers trailer: Από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας στο φεστιβάλ Βερολίνου η νέα ταινία του Ουκρανού "τρομοκράτη" Oleg Sentsov


    Με τη πρώτη του ταινία Gamer το 2011, ο 35χρονος τότε Oleg Sentsov έκανε ένα αρκετά ενδιαφέρον ντεμπούτο βάζοντας εαυτόν στα ραντάρ της κινηματογραφικής σκηνής. 
    Η καριέρα του Ουκρανού δημιουργού όμως διακόπηκε απότομα, όταν το 2014, κατά τη διάρκεια των μεγάλων αναταραχών, κατηγορήθηκε από τη Ρωσία ως τρομοκράτης, συνελήφθη, και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση σε γκούλαγκ της Σιβηρίας!

    Μπορεί η διαδικασία παραγωγής της ταινίας που είχε στα σκαριά εκείνη τη περίοδο να μπήκε στο πάγο, όμως ο Sentsov δεν το έβαλε κάτω και έβαλε μπρος ένα νέο project, το Numbers που κατάφερε και ολοκλήρωσε μέσα από τη φυλακή!
    Πως τα κατάφερε; 
    Μα με αλληλογραφία, με τον δημιουργό να περιγράφει σε γράμματα με κάθε λεπτομέρεια το πως θέλει να είναι η ταινία, τα οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο συμπατριώτης του Akhtem Seitablaiev.



    Το Numbers μας μεταφέρει σε μια δυστοπική κοινωνία όπου δέκα άνθρωποι, ο καθένας με τον δικό του αριθμό, ζουν κολλημένοι σε μια καθημερινή ρουτίνα υπό τις αυστηρές οδηγίες του Great Zero. 
    Ένα σφάλμα όμως προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, μέχρι και την δημιουργία ενός νέου κόσμου.

    Η ταινία θα βρίσκεται στο φεστιβάλ Βερολίνου και μάλιστα με διπλή συμμετοχή, παρουσίας του Sentsov, ο οποίος μετά από διεθνείς πιέσεις αποφυλακίστηκε πριν λίγους μήνες.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Numbers trailer: Από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας στο φεστιβάλ Βερολίνου η νέα ταινία του Ουκρανού "τρομοκράτη" Oleg Sentsov Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top