F Κριτική: Εγκλωβισμένος - Chained (2019) - FilmBoy Κριτική: Εγκλωβισμένος - Chained (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Εγκλωβισμένος - Chained (2019)




    Μια ταινία από το Ισραήλ που παρακολουθεί τη ζωή ενός αστυνομικού στην καθημερινότητά του, τόσο στο επαγγελματικό κομμάτι με τους κινδύνους που εγκυμονούν και τις ψυχοφθόρες συνθήκες εργασίας, όσο και στην προσωπική του ζωή που μοιράζεται ανάμεσα στα συζυγικά του καθήκοντα και στη γυναίκα του, και σε θέματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης γύρω από την κόρη τους.

    Ο Yaron Shani μετά το Love Trilogy: Stripped, έρχεται εδώ με το δεύτερο μέρος της τριλογίας του, συνεχίζοντας την ιδιαίτερη σκηνοθετική του προσέγγιση. 
    Χρησιμοποιώντας ερασιτέχνες και άσημους ηθοποιούς, φιλμάρει χωρίς πρόβες και ελευθερία αυτοσχεδιασμών, με σκοπό να πετύχει ένα όσο γίνεται πιο αληθοφανές αποτέλεσμα. 



    Η οπτική του μοιάζει μερικές φορές ντοκιμαντερίστικη, αλλά απέχει από αυτό. 
    Ξεπερνώντας συχνά τα επίπεδα ρεαλισμού, μπορεί να απογυμνώνει από τη μία την καθημερινότητα, αλλά από την άλλη το αποτέλεσμα χάνει ένα σημαντικό κομμάτι της κινηματογραφικής του αξία. 



    Παραδίδοντας ένα φιλμ το οποίο τείνει συχνά προς το reality λόγω της στεγνής αποτύπωσης και της έλλειψης ουσιαστικής μυθοπλασίας, απομακρύνεται από τους πραγματικούς στόχους που εξυπηρετεί ο κινηματογράφος. 
    Να εμπνέει, να προβληματίζει, να ασκεί κριτική, να φιλοσοφεί. 

    Πετυχαίνει σε ρεαλισμό και ορισμένες στιγμές μεταδίδει πλήθος συναισθημάτων, αλλά χωρίς να ικανοποιεί τα ουσιαστικά κριτήρια που πρεσβεύει ένα φιλμ. 
    Να ξεπερνάει δηλαδή την απλή καταγραφή της καθημερινότητας και να φτάνει σε μια υπερβατική ανάλυση της ίδιας της ζωής και του ανθρώπου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Εγκλωβισμένος - Chained (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top