F Remake Originals: Μικρές Κυρίες - Little Women (1994) - FilmBoy Remake Originals: Μικρές Κυρίες - Little Women (1994) - FilmBoy
  • Latest News

    Remake Originals: Μικρές Κυρίες - Little Women (1994)


    Και ποιος δεν έχει δει έστω τυχαία τη συγκεκριμένη ταινία σε κάποια Χριστούγεννα στη ζωή του; 
    Κλασική και αγαπημένη ταινία εποχής για να απολαύσεις ένα κρύο, χριστουγεννιάτικο μεσημεράκι με την οικογένειά σου. 
    Μία ενδιαφέρουσα διασκευή του δημοφιλούς βιβλίου της Louisa May Alcott, το οποίο είναι βασισμένο σε προσωπικά της βιώματα  από τη ζωή της μαζί με τις τρεις αδερφές της και τη μητέρα της. 

    Ένα καστ με πληθώρα γυναικείων χαρακτήρων σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και τις τρανταχτές παρουσίες της Susan Sarandon (Mrs. March), Winona Ryder (Jo March), την μικρή Kirsten Dunst (Younger Amy March) που μόλις λίγα χρόνια πριν είχε κάνει τα πρώτα της κινηματογραφικά βήματα, τον John Neville (Mr. Laurence), τον Eric Stoltz (John Brooke), τον Christian Bale (Laurie) και πολλούς ακόμη σημαντικούς ηθοποιούς, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. 



    Η ιστορία, όπως την έχει μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο στη μεγάλη οθόνη η Gillian Armstrong, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της οικογένειας Μαρτς και πιο συγκεκριμένα των τεσσάρων αδερφών που μεγαλώνουν στην πόλη Κόνκορντ της Μασσαχουσέτης  την περίοδο του αμερικάνικου εμφύλιου μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο πατέρας τους υπηρετεί στον στρατό. 
    Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι αν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους αγαπιούνται τρυφερά και δυνατά έχοντας στον πλάι τους την υπέροχη και δυναμική μητέρα τους που τις λατρεύει. 

    Παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, τη φτώχεια και τις στερήσεις βρίσκουν χαρά στα μικρά πράγματα που τους προσφέρει η ζωή και εκείνες προσφέρουν διαρκώς στους άλλους ό,τι μπορούν. 
    Μέσα από αντιξοότητες και δοκιμασίες παραμένουν ενωμένες, γνωρίζουν καινούριους φίλους, κάνουν λάθη, ερωτεύονται και η κάθε μία προσπαθεί να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα διαμορφώνοντας τη ζωή της με τα δικά της «πιστεύω».



    Η ταινία χαρίζει απλόχερα τρυφερότητα και «ζεστή» συντροφιά και, αν και η εποχή της είναι τα  Χριστούγεννα, μπορεί να ταιριάξει σε οποιαδήποτε περίσταση. 
    Σκηνοθετημένη απλά, όπως άλλωστε ορίζει η ιστορία από μόνη της, σε μεταθέτει σε μία άλλη εποχή και καλείσαι να μεγαλώσεις κι εσύ μαζί με τις «μικρές κυρίες» που πρωταγωνιστούν, ταξιδεύοντας μέσα στις φιλοδοξίες, τις επιπολαιότητες και τα όνειρα τους. 

    Η ατμόσφαιρα οικογενειακή με ερμηνείες και πρόσωπα που ζωντανεύουν στην οθόνη επάξια τους ήρωες της Alcott
    Το Little Women είναι από αυτά τα φιλμ που θα λέγαμε ότι είναι για όλες τις ώρες, που δεν θα σε κουράσουν αλλά ούτε θα σε βάλουν σε βαθυστόχαστες σκέψεις παρά την δραματική τροπή των πραγμάτων και την δύσκολη εποχή στην οποία αναφέρεται. 
    Συναισθηματικό, τραγικό αλλά και γεμάτο ελπίδα το αληθινό παραμύθι της Alcott είναι απόλυτα επιτυχημένο και αρκετά πιστό στην πρωτότυπη ιστορία του βιβλίου ιδωμένο μέσα από τα μάτια της Gillian Armstrong

    Η τελευταία, έχοντας μελετήσει πολύ καλά τους χαρακτήρες της συγγραφέως, διένειμε τους ρόλους σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια, χαράσσοντας στο μυαλό μας την εικόνα των πρωταγωνιστών της με πολύ έντονο τρόπο. 
    Έτσι, η Jo δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την Winona ή ο Laurie άλλος από τον Bale
    Όλοι οι χαρακτήρες είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των ηθοποιών αυτών. 
    Ή μήπως οι ηθοποιοί είναι φτιαγμένοι για εκείνους τους χαρακτήρες; 
    Κανείς δε μπορεί πραγματικά να το ξέρει αλλά το αποτέλεσμα είναι μία άψογη κινηματογραφική μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου, η οποία κέρδισε την αγάπη του κόσμου εδώ και δεκαετίες.

    Ζωή Γιαννακούλη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Remake Originals: Μικρές Κυρίες - Little Women (1994) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top