F Berlin Alexanderplatz trailer: Το κλασσικό γερμανικό μυθιστόρημα εκμοντερνίζεται στη νέα διασκευή που κάνει πρεμιέρα στη Berlinale - FilmBoy Berlin Alexanderplatz trailer: Το κλασσικό γερμανικό μυθιστόρημα εκμοντερνίζεται στη νέα διασκευή που κάνει πρεμιέρα στη Berlinale - FilmBoy
  • Latest News

    Berlin Alexanderplatz trailer: Το κλασσικό γερμανικό μυθιστόρημα εκμοντερνίζεται στη νέα διασκευή που κάνει πρεμιέρα στη Berlinale



    Σαράντα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη πρώτη προβολή στη γερμανική τηλεόραση της θρυλικής μίνι-σειράς του Rainer Werner Fassbinder και κανείς έκτοτε δεν τόλμησε να ξαναπλώσει χέρι στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Alfred Döblin
    Σε δύο περίπου εβδομάδες το σερί θα σπάσει, με τον Αφγανικής καταγωγής Γερμανό δημιουργό Burhan Qurbani να παρουσιάζει στη Berlinale τη δική μοντέρνα διασκευή του Berlin Alexanderplatz.

    Η ταινία του διαδραματίζεται στο σημερινό Βερολίνο και έχει ως πρωταγωνιστή τον Francis, έναν πρόσφυγα από την Γουινέα Μπισάου που αφότου πέρασε παράνομα με πλοίο από την Αφρική στην Ευρώπη, δυσκολεύεται να επιβιώσει στη Γερμανική πρωτεύουσα χωρίς χαρτιά. 
    Οι προσπάθειές τους να τα βγάλει πέρα με νόμιμους τρόπους σκοντάφτουν στη γνωριμία του με έναν Γερμανό έμπορο ναρκωτικών με τη σχέση τους να οδηγεί στη τραγωδία αλλά και τη λύτρωση.



    Αυτή είναι μόλις η 4η ταινία του Qurbani που άρχισε να φτιάχνει ένα όνομα στο πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας με τα Shahada και We Are Young, We Are Strong, όμως μετά χάσαμε για χρόνια τα ίχνη μέχρι να επιστρέψει σήμερα με αυτό το τεράστιο εγχείρημα που ελπίζουμε να του βγει.

    Πρωταγωνιστούν οι Welket Bungué, Jella Haase, Albrecht Schuch και Joachim Król, ηθοποιοί γνωστοί κυρίως μέσα από γερμανικές τηλεοπτικές σειρές.

    Το Berlin Alexanderplatz όπως προείπα θα διαγωνιστεί για την Χρυσή Άρκτο σε λίγες ημέρες στο Βερολίνο και από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει το πορεία του στις αίθουσες. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Berlin Alexanderplatz trailer: Το κλασσικό γερμανικό μυθιστόρημα εκμοντερνίζεται στη νέα διασκευή που κάνει πρεμιέρα στη Berlinale Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top