F Incitement trailer: Η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν αναβιώνει στο δυνατό βιογραφικό θρίλερ - FilmBoy Incitement trailer: Η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν αναβιώνει στο δυνατό βιογραφικό θρίλερ - FilmBoy
  • Latest News

    Incitement trailer: Η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν αναβιώνει στο δυνατό βιογραφικό θρίλερ



    Λίγοι πολιτικοί της σύγχρονης ιστορίας έχουν το άτυπο μετάλλιο της πραγματικής προσπάθειας ώστε να επέλθει η ειρήνη σε έναν ταλαιπωρημένο τόπο και ο Γιτζάκ Ράμπιν ήταν ένας απ' αυτούς όταν το 1993 και το 1995 συνυπέγραψε με τον Παλαιστίνιο Γιάσερ Αραφάτ τις Συμφωνίες του Όσλο. 
    Όπως όμως αποδείχτηκε, το μίσος και ο φανατισμός νίκησαν για ακόμα μια φορά...

    Η ταινία του Yaron Zilberman (A Late Quartet) εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Ράμπιν μέσα από τα μάτια του δολοφόνου Γιγκάλ Αμίρ και το πως ένας Ισραηλινός φιλήσυχος σπουδαστής νομικής έφτασε στο σημείο να οργανώσει και να πατήσει τη σκανδάλη κατά του πρωθυπουργού της χώρας του.




    Το Incitement έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto, ενώ στο Ισραήλ κέρδισε το Ophir Award (τα τοπικά Όσκαρ) καλύτερης ταινίας, στέλνοντάς την υποψήφια για τα -κανονικά- Όσκαρ.

    Δείτε το trailer...



    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Incitement trailer: Η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν αναβιώνει στο δυνατό βιογραφικό θρίλερ Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top