F Κριτική: Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες - Spies in Disguise (2019) - FilmBoy Κριτική: Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες - Spies in Disguise (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες - Spies in Disguise (2019)



    Ένας κατάσκοπος μεταμορφώνεται σε… περιστέρι και καλείται να σώσει τον κόσμο. 
    Κυριολεκτικά.
    Αυτή η παλαβή ιδέα αποτελεί και το ζουμί ενός animation το οποίο θέλει να συστήσει στο παιδικό κοινό τον κόσμο της κατασκοπείας, επαναχρησιμοποιώντας στοιχεία από πολλές ταινίες ανάλογης θεματολογίας. 
    Με το τόσο κραυγαλέο στόρι πετυχαίνει αρχικά να τραβήξει το ενδιαφέρον, εμφανίζοντας και μερικές εύστοχες κωμικές στιγμές που καταφέρνουν να βγάλουν γέλιο. 

    Στην πραγματικότητα όμως η ταινία δεν στέκεται σαν ένα έστω διασκεδαστικό θέαμα, με αποτέλεσμα να κουράζει το ενήλικο κοινό, απευθυνόμενο αποκλειστικά στις παιδικές ηλικίες που θα βρουν χαριτωμένη έως και αστεία τη μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή, ενώ το αποτέλεσμα για τους (έστω και λίγο) μεγαλύτερους σε ηλικία θα μοιάζει περισσότερο σαν παρωδία των James Bond, Mission Impossible, έως και… του Kill Bill!


    Ζωή σε αυτή την αν μη τι άλλο πρωτότυπη ιδέα που βασίζεται στο μικρού μήκους φιλμ από τον Lucas Martell, χαρίζουν οι φωνές των Will Smith στον διπλό ρόλο του υπερκατασκόπου – περιστεριού, και Tom Holland ως νεαρός επιστήμονας που είναι και υπεύθυνος για αυτή τη μεταμόρφωση. 
    Δύο ηθοποιοί που δίνουν υπόσταση στους χαρακτήρες τους, αλλά με το περιορισμένο σενάριο δεν μπορούμε να πούμε ότι πετυχαίνουν και πολλά περισσότερα.

    Τελικά αυτό που έχουμε είναι μια παιδική φάρσα που μπορεί να φανεί διασκεδαστική, κυρίως σε πιτσιρίκια (αρκετά) νεαρής ηλικίας που θα εντυπωσιαστούν από τα κατασκοπικά τεχνολογικά ευρήματα, τα περίτεχνα ακροβατικά των ηρώων, και την ανέλπιστη μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή. 
    Οι υπόλοιποι μάλλον θα αναρωτιούνται γιατί βλέπουν μια κατασκοπική ταινία με πρωταγωνιστή ένα περιστέρι.

    Στους κινηματογράφους από 26 Δεκεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες - Spies in Disguise (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top