F A Hidden Life trailer: Ο Terrence Malick θυμάται πως οι ταινίες πρέπει να έχουν και ιστορία! - FilmBoy A Hidden Life trailer: Ο Terrence Malick θυμάται πως οι ταινίες πρέπει να έχουν και ιστορία! - FilmBoy
  • Latest News

    A Hidden Life trailer: Ο Terrence Malick θυμάται πως οι ταινίες πρέπει να έχουν και ιστορία!


    Με τη ταμπέλα ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του κρεμασμένη στο λαιμό, ο Terrence Malick μετά την μεγάλη επιτυχία του The Tree of Life μοιάζει σαν να μπήκε σε άλλο mode και από εκεί που μας έδινε μια ταινία κάθε 5-15 χρόνια, έκτοτε χρόνο παρά χρόνο μας παρουσιάζει και κάτι καινούριο, τα οποία όμως... τα λες δεν τα λες ταινίες!

    Μπορεί η χαρακτηριστικά μαγική κινηματογράφησή του να είναι πάντα εκεί για να μας καθηλώσει, όμως τα To the Wonder, Knight of Cups και Song to Song μοιάζουν περισσότερο μια επίδειξη αυτής παρά "κανονικές" ταινίες, με την ιστορία και τη πλοκή να υπάρχουν μόνο θεωρητικά, κάτι που προκάλεσε μια μικρή καθίζηση της φήμης του.

    Στα 75 του πια, λίγοι περίμεναν πως θα δούμε κάποιο ουσιαστικό comeback, όμως φαίνεται πως ο Αμερικανός δημιουργός πήρε το μήνυμα και με το A Hidden Life επιστρέφει δυναμικά

    Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μας γνωρίζει τον Franz Jägerstätter, ένας Αυστριακός που αρνήθηκε να υποκύψει στους Ναζί και να δεχτεί να πολεμήσει στο πλευρό τους, κάτι που φυσικά είχε τρομερές συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

    Ξεχάστε τα all-star cast των περασμένων ετών, με τους πρωταγωνιστές του A Hidden Life να είναι αξιόλογοι Ευρωπαίοι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι August Diehl (Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού), Matthias Schoenaerts (Kursk) και Jürgen Prochnow, ενώ στη ταινία κάνουν τη τελευταία τους εμφάνιση οι αείμνηστοι Bruno Ganz (The House That Jack Built) και Michael Nyqvist (Colonia).

    Το A Hidden Life έκανε πρεμιέρα στις Κάννες όπου πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές κατακτώντας και το François Chalais Prize, και με τη φεστιβαλική του πορεία να ολοκληρώνεται μέσα στο φθινόπωρο, στις αρχές του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
     

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: A Hidden Life trailer: Ο Terrence Malick θυμάται πως οι ταινίες πρέπει να έχουν και ιστορία! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top