F 9 Girl gang ταινίες που πρέπει να δείτε μετά το Charlie's Angels! - FilmBoy 9 Girl gang ταινίες που πρέπει να δείτε μετά το Charlie's Angels! - FilmBoy
  • Latest News

    9 Girl gang ταινίες που πρέπει να δείτε μετά το Charlie's Angels!


    Ασχέτως αν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών, το νέο Charlie's Angels έδωσε (;) πνοή σε μια από τις πιο παρεξηγημένες κατηγορίες action movies, αυτό των Girl-gang ταινιών.
    Εντάξει, οι Άγγελοι του Τσάρλυ δεν είναι δα και gang, αλλά κάθε παρέα γυναικών (από τρεις και πάνω) που δέρνουν, αποτελούν gang στα μάτια μου.

    Αν είναι καλό να υπάρχει μια sexy ...kick-ass γυναίκα στο φιλμ, θα είναι 3 φορές καλό αν υπάρχουν τρεις sexy kick-ass γυναίκες, σωστά;
    Θυμηθείτε για παράδειγμα την Angelina Jolie ως Evelyn Salt στο Salt αλλά και στο Lara Croft, τη Milla Jovovich ως Alice στα Resident Evil ή την Uma Thurman ως Νύφη στο Kill Bill.
    Δε θα ήταν ακόμα καλύτερα αν αυτές οι δεσποινίδες είχαν ...παρέα;

    Το FilmBoy έριξε μια ματιά στις πιο κλασικές girl-gang ταινίες και σας τις παρουσιάζει στη συνέχεια.
    Είμαι σίγουρος ότι εσείς θα προσθέσετε κι άλλες.


    Charlie’s Angels (2000) 


    Ξεκινάμε με τα προφανή.
    Βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά, Οι Άγγελοι Του Τσάρλι του McG οφείλει πολλά στο γνωστό cast (Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu και ο αξεπέραστος Bill Murray) και το γεγονός ότι η ταινία ήρθε πολλά χρόνια μετά τη τηλεοπτική σειρά.

    Πολύχρωμο, big budget Hollywood style ταινία για όλους, με πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο (εντελώς κωμωδία αν θέλετε τη γνώμη μου), με πολύ Diaz, λιγότερο Liu και σχεδόν καθόλου Barrymore, τον Bill Murray …στα δικά του και τον Sam Rockwell (να βαριέται) στο ρόλο του villain.

    Απορίας άξιο πως άργησαν τόσο εκεί κάτω να κάνουν μια τέτοια ταινία.
    Ακόμα μεγαλύτερη απορία, γιατί την κάνανε έτσι.


    D.E.B.S. (2004)


    Το D.E.B.S. της Angela Robinson είναι η ταινία που πλησιάζει οπτικά περισσότερο το Sucker Punch, όσον αφορά τις λολιτο-κοπέλες και τις μίνι cheerleader φούστες τους.
    Μαθήτριες περνούν κυβερνητικά τεστ και προκρίνονται για μια μυστική μονάδα κατασκόπων, τις DEBS.

    Πρωταγωνιστούν η Sara Foster, η Jordana Brewster (αφού τη γνώρισε το Hollywood στο πρώτο The Fast and the Furious), η Meagan Good και η Devon Aoki λίγο πριν την ανακαλύψει ο Frank Miller για το Sin City.
    Περισσότερο κωμωδία για μαθητές παρά action, ένα light Charlie’s Angels.


    Set It Off (1996) 


    Μετά από τόσες πολλές αστυνομικές ταινίες σε σκληρά γκέτο με, κυρίως, μαύρους πρωταγωνιστές, ήταν αναζωογονητικό να δούμε και ένα που επικεντρώνεται σε γυναίκες που διαπράττουν τα εγκλήματα. 
    Η ταινία του F. Gary Gray είναι η κλασική ταινία που τα κάνει όλα καλά, αλλά που ποτέ δεν ανεβάζει το επίπεδο του είδους.

    Τέσσερις γυναίκες βγαίνουν από τη φυλακή, δεν έχουν λεφτά και ληστεύουν τράπεζες.
    Καλή σκηνοθεσία, καλό casting από μερικές γυναίκες ηθοποιοί που αργότερα θα κάνανε μεγάλη καριέρα και μερικές όχι.
    Η Jada Pinkett Smith (της τριλογίας του Matrix) και η Queen Latifah από το πρώτο group και η Vivica A.Fox με τη Kimberly Elise από το δεύτερο.


    Mi Vida Loca (My Crazy Life) (1993) 


    Η latin εκδοχή της γυναικείας συμμορίας στους δρόμους του ανατολικού Los Angeles.
    Η Allison Anders πριν σκηνοθετήσει το ένα από τα 4 parts του εξαιρετικού Four Rooms ασχολήθηκε με αληθινές συμμορίτισσες στους δρόμους μιας γειτονιάς του LA όπου 5 κοπέλες παίρνουν το αίμα τους πίσω.

    Η κλασική βία των γκέτο της Αμερικής, το πιο soft φιλμ της λίστας.
    Πρωταγωνιστούν η Angel Aviles (του Desperado), η Seidy Lopez (από το Training Day) και η Salma Hayek στην πρώτη της εμφάνιση στο κινηματογράφο, δύο χρόνια πριν γυρίσει το Desperado.


    Bad Girls (1994)


    Μια φεμινιστική γουέστερν εκδοχή των ανδρικών κλισέ στην Άγρια Δύση, από την παραδοσιακά περιθωριοποιημένη άποψη των γυναικών.
    Οι Madeleine Stowe, Drew Barrymore, Andie McDowell και Mary Stuart Masterson είναι πόρνες που το σκάνε από τη πόλη τους, όταν ο χαρακτήρας της Stowe σώζεται από τις άλλες τρεις από τη κρεμάλα.
    Αλλά κατευθυνόμενες στην έρημο με τη ταμπέλα των επικηρυγμένων ως ‘η ομορφότερη συμμορία της Άγριας Δύσης’ να κρέμεται στα κεφάλια τους, θα διασχίσουν δρόμους με πραγματικές συμμορίες (ληστών, δολοφόνων και βιαστών) που θα τις κλέψουν, θα τις απαγάγουν και θα τις βιάσουν.

    Η ταινία του Jonathan Kaplan είναι καλή, αν εξαιρέσεις το υπερβολικό κλισέ της υπόθεσης και την έλλειψη βάθους στους χαρακτήρες.
    Έχουμε την διαμορφωμένη από τις συνθήκες αρχηγό / ηγέτη των κοριτσιών (Stowe), την πιθανώς gay αλλά ίσως και όχι (Barrymore), αυτή που της λείπει ο νεκρός σύζυγος (Masterson) και αυτή που θέλει ένα σύζυγο (MacDowell).
    Όλες είναι τόσο γλυκιές και κατηγορούνται τόσο άδικα, που είναι αδύνατο να τις κακίσει κάποιος για τις πράξεις τους.


    The Jezebels (1975) 


    Πρέπει να πάμε στην άγρια εποχή των 70’s και των 60’s για να βρούμε classics b-movies με συμμορίες γυναικών, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Switchblade Sisters ή αλλιώς The Jezebels.
    Εδώ τα πράγματα γίνονται άγρια.
    Η συμμορία των μαθητριών είναι σκληρή, ατίθαση, βίαιη και οι άντρες προσπαθούν να αμυνθούν με τα αυτόματα.

    Πιθανώς η πιο καλή girl-gang cult ταινία από τα παλιά, που έγινε ακόμη πιο γνωστή όταν ο Tarantino την είδε και (είπε ότι) του άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισε να την βγάλει σε dvd από την εταιρεία του Rolling Thunder Pictures.
    Στη ταινία του Jack Hill παίζουν η Robbie Lee, η Joanne Nail και η Monica Gayle.
    Μην ψάχνετε, λογικά καμία δεν γνωρίζετε.


    She-Devils on Wheels (1968)


    Το tagline της ταινίας τα λέει όλα:
    "Δείτε! Θηλυκές Hellcats κουμαντάρουν τους άνδρες τους με τα ελαστικά (μηχανές) ως όργανα πάθους!"
    Σε αυτό το classic του Herschell Gordon Lewis θα βρείτε αρκετές απολαυστικές σκηνές ανάμεσα σε κάκιστες ερμηνείες, γελοίο σενάριο και ερασιτεχνικές action scenes – άλλωστε μιλάμε για τα τέλη του ’60, ούτε καν στα 70’s.

    Μια συμμορία γυναικών με μοτοσικλέτες με το όνομα ‘Maneaters’ (χε χε) φτάνει  στους δρόμους μιας μικρής πόλης της Φλόριντα και τρομοκρατεί τους άνδρες.
    Φυσικά, ακόμη και αυτές έχουν την ανάγκη στοργής από έναν άνδρα (και τη βλέπουμε συχνά στη ταινία), αλλά όταν μπαίνει το δίλημμα ‘η συντροφιά ενός άνδρα ή η συμμορία’ , πάντα νικήτρια βγαίνει η δεύτερη.
    Αρχηγός και πρωταγωνίστρια είναι η Betty Connell, στη μία και μοναδική της εμφάνιση σε οτιδήποτε.

    Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965) 


    Η μητέρα όλων των girl-gang ταινιών, το ασπρόμαυρο classic του Russ Meyer με τη πληθωρική Tura Satana, τη Haji και κάποια Lori Williams.
    Στα όρια του θρίλερ, 3 στριπτιζέζ εκφοβίζουν και δέρνουν και κάνουν σεξ με ένα ζευγάρι ανδρών σε ένα σπίτι στην έρημο.
    Δύο στρίπερ που κερδίζουν χρήματα από ένα μάτσο άθλιων αρσενικών, ξεκινάνε ένα road trip στην έρημο, η κάθε μία με το δικό της αυτοκίνητο, παίρνοντας άλλη μία νεαρή γυναίκα μαζί τους, αφού πρώτα σκότωσαν τον άνδρα της.
    Γενικά ανόητο premise, αλλά τελικά διασκεδαστικό φιλμ με ένα αηδιαστικό τρόπο.

    Ως πρώην φωτογράφος του Playboy, ο Russ Meyer δεν ήταν παρά ένας τρελός με εμμονή στα μεγάλα στήθη, αλλά το Faster Pussycat λειτουργεί, κυρίως γιατί οι γυναίκες του, αν και κινηματογραφημένες με κωμικό τρόπο, είναι σε θέση να κλοτσήσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, μέχρι και να σχεδιάσουν να ληστέψουν ένα σεξιστικό γουρούνι σε αναπηρική καρέκλα!
    Αντρικό ξύλο, στήθη, αυτοκίνητα και σεξ σε ένα κλασικό φιλμ που άνοιξε το δρόμο στις συμμορίες ...με σουτιέν νούμερο D!


    Sucker Punch (2011)


    Ρε Zack Snyder, πόσα θες να μας τρελάνεις;
    Μιλάμε για το πιο στιλιζαρισμένο ‘love to hate’ eye candy στο σινεμά.
    Συγνώμη κορίτσια, αλλά η εικόνα της Emily Browning με στολή ναυτάκι, φουστίτσα αλά anime, το σπαθί διαγώνια στη πλάτη αλά Kill Bill, τα ξανθά κοτσιδάκια και το βλέμμα ‘θέλω καραμέλες’ (στη ταινία την λένε ‘Babydoll’, αν έχεις το Θεό σου!), ή της Abie Cornish σε στολή με ίχνη πανοπλίας αλά Mad Max, τις αρχηγικές τάσεις, το πάντα κόκκινο κραγιόν και το ημιαυτόματο, είναι εικόνες που τις αγοράζω ότι και να πείτε.
    Ακόμα και η Vannessa Hudgens εδώ, συμπαθής μου φαίνεται.

    Αλλά το Sucker Punch έχει κι άλλα.
    Τις in-your-face σκηνές δράσεις, τη Carla Gugino (!) με Ρώσικη προφορά (γιατί, ποτέ δεν το κατάλαβα), ένα υποφερτό δυνατό soundtrack, slow motion (πολύ slow motion), άσχημα cgi, χαζό έως ανύπαρκτο σενάριο, αστείες εναλλαγές μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας… όλα όσα χρειάζονται για να γίνει ίσως η καλύτερη κακή girl-gang ταινία στο σινεμά.


    Κάτι μου λέει πως οι Birds of Prey της Margot Robbie του χρόνου, θα τις επισκιάσουν όλες...

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 9 Girl gang ταινίες που πρέπει να δείτε μετά το Charlie's Angels! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top