F Οροσειρά των Ονείρων - La Cordillera de los Sueños (2019) - FilmBoy Οροσειρά των Ονείρων - La Cordillera de los Sueños (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Οροσειρά των Ονείρων - La Cordillera de los Sueños (2019)


    Μετά τα «Νοσταλγώντας το Φως» κα το  «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ο σπουδαίος Χιλιανός σκηνοθέτης Patricio Guzman ολοκληρώνει την τριλογία της ιστορικής μνήμης με τη νέα του ταινία «Οροσειρά των Ονείρων».

    Μια σπάνιας σύλληψης τριλογία που συνδέει τις φυσικές επιστήμες, το γεμάτο αντιθέσεις φυσικό τοπίο της Χιλής, την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και την ανοικτή πληγή που άφησε στη χώρα η δικτατορία του Πινοσέτ, κλείνει εδώ με την «Οροσειρά των Ονείρων» (La Cordillera de los Sueños).

    Έπειτα από το αριστουργηματικό «Νοσταλγώντας το Φως» (2010) και το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο «Μαργαριταρένιο Κουμπί» (2015), ο Patricio Guzman προσανατολίζει αυτή τη φορά τη sui generis ματιά του στην Κορδιλιέρα, την χαρακτηριστική οροσειρά των Χιλιανών Άνδεων. 


    Με σημείο αναφοράς ένα ακόμα χαρακτηριστικό φυσικό γνώρισμα μιας πατρίδας που ελάχιστα πλέον αναγνωρίζει και παραμένοντας ολοκληρωτικά δοσμένος στο ιδανικό της με κάθε έννοια Αλήθειας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ποιητικού και του πολιτικού σινεμά τεκμηρίωσης συνεχίζει μια μοναδική εξερεύνηση στο λεπτό αυτό σύνορο όπου συναντιούνται ο χρονικά αμελητέος ανθρώπινος παράγοντας με την άχρονη Φύση.

    Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Patricio Guzman.

    Βετεράνος Χιλιανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, γεννημένος το 1941. 
    Γνώρισε την διεθνή καταξίωση με τα ντοκιμαντέρ του «Η Μάχη της Χιλής», «Νοσταλγώντας το Φως» και «Σαλβαδόρ Αλιέντε». 
    Διδάσκει Ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική και είναι ο ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σαντιάγο
    Ζει στην Γαλλία.

    Στους κινηματογράφους από 10 Οκτωβρίου.

    ΔΤ από την AMA Films.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οροσειρά των Ονείρων - La Cordillera de los Sueños (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top