F Phobos: Ο Alex Proyas κάνει restart και παρουσιάζει το νέο του short - FilmBoy Phobos: Ο Alex Proyas κάνει restart και παρουσιάζει το νέο του short - FilmBoy
  • Latest News

    Phobos: Ο Alex Proyas κάνει restart και παρουσιάζει το νέο του short


    Ο Alex Proyas ήταν ένας δημιουργός που ποτέ δεν κατάφερε να "συμμορφωθεί" με το "σύστημα". 

    Σε μόνιμη κόντρα με τους ιθύνοντες του εκάστοτε στούντιο ή τους κριτικούς, η κατάσταση έφτασε στα άκρα μετά τη παταγώδη αποτυχία του Gods of Egypt, το οποίο ο ίδιος υποστήριξε με πάθος, ξεκίνησε πόλεμο με όποιους είχαν διαφορετική άποψη, παραγωγούς, κριτικούς και θεατές.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή του η στάση τον έστειλε κυριολεκτικά σπίτι του, με τον Αυστραλό δημιουργό να το παίζει γκερίλα, να γράφει τους πάντες στα παλαιότερα των υποδημάτων του και να ανοίγει ένα κανάλι στο YouTube όπου ανεβάζει tips για νεαρούς κινηματογραφιστές, αλλά και μια σειρά ταινιών μικρού μήκους ξεκινώντας με το Phobos.

    Γυρισμένη μέσα σε πέντε ώρες με μόλις 3μελές συνεργείο, το Phobos ακολουθεί τα βήματα μιας νεαρής κοπέλας, την οποία υποδύεται η Bonnie Ferguson ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από μια απειλή που πιστεύει πως την ακολουθεί.

    Δυστυχώς το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με εργασία φοιτητή κάποιας κινηματογραφικής σχολής, ούτε καν τελειόφοιτου, και μας κάνει να φοβόμαστε πως οι εποχές που απολαμβάναμε από τα χέρια του ταινίες όπως το The Crow, Dark City, ακόμα και τα μέτρια I,Robot και Knowing, αποτελούν (οριστικά;) παρελθόν.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Phobos: Ο Alex Proyas κάνει restart και παρουσιάζει το νέο του short Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top