F Robert the Bruce trailer: Ο Angus Macfadyen δίνει δικαίωση στο Σκοτσέζο ήρωα του Braveheart! - FilmBoy Robert the Bruce trailer: Ο Angus Macfadyen δίνει δικαίωση στο Σκοτσέζο ήρωα του Braveheart! - FilmBoy
  • Latest News

    Robert the Bruce trailer: Ο Angus Macfadyen δίνει δικαίωση στο Σκοτσέζο ήρωα του Braveheart!


    Το Braveheart θεωρείται και δικαίως μια πραγματικά all-time classic ταινία, όμως παρά τη καλλιτεχνική της αξία, είχε πολλές ιστορικές ανακρίβειες και μία από τις σημαντικότερες ήταν η παρουσίαση του Robert the Bruce, ενός από τους εθνικούς ήρωες της Σκωτίας, ως προδότη, σχεδόν ως villain!

    Εκείνος ο ρόλος ήταν αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος στη καριέρα του Angus Macfadyen, όμως ο ηθοποιός ήθελε να δώσει μια άτυπη κινηματογραφική δικαίωση στον ήρωα και σχεδόν 25 χρόνια μετά, βρήκε το τρόπο να το κάνει.

    Στο ιστορικό δράμα της Yellow Brick Films, το σενάριο πιάνει την ιστορία μετά το θάνατο του William Wallace, όταν το 1306, ο Robert αυτοανακηρύσσεται βασιλιάς και αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή, να απελευθερώσει τη Σκωτία. 

    Όμως δε μπορεί να υπερνικήσει τις δυνάμεις της Αγγλίας, με το στρατό του να ηττάται ξανά και ξανά. 
    Τραυματισμένος και κυνηγημένος, βρίσκει καταφύγιο σε ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο, εκεί όπου μιας νεαρή χήρα τον περιθάλπει. 
    Το πείσμα του να πετύχει το στόχο του όμως είναι άσβηστο, όπως και το πάθος του για την απελευθέρωση της πατρίδας του, με τον Robert να παίρνει ξανά τα όπλα.

    Το σενάριο έχει γράψει κάποιος Eric Belgau μαζί με τον Macfadyen, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Αυστραλό Richard Gray (Sugar Mountain). 

    Δίπλα στον Angus Macfadyen που έχει φυσικά το πρωταγωνιστικό ρόλο, θα δούμε τους Jared Harris (Allied), Anna Hutchison, Patrick Fugit (First Man), Zach McGowan (Dracula Untold) και Gabriel Bateman (Lights Out).

    Το Robert the Bruce προφανώς δεν έχει ούτε το production value ούτε το ταλέντο των συντελεστών του Braveheart, όμως μοιάζει τουλάχιστον αξιοπρεπές. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Robert the Bruce trailer: Ο Angus Macfadyen δίνει δικαίωση στο Σκοτσέζο ήρωα του Braveheart! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top