F Classics: Μάρτυρας Κατηγορίας - Witness for the Prosecution (1957) - FilmBoy Classics: Μάρτυρας Κατηγορίας - Witness for the Prosecution (1957) - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Μάρτυρας Κατηγορίας - Witness for the Prosecution (1957)



    Η ίδια η ταινία μας συμβουλεύει να μην κάνουμε spoilers για να διατηρηθεί το σασπένς για όσους δεν την έχουν δει. 
    Έτσι με προσοχή θα σας πούμε ότι πρόκειται για ένα δικαστικό θρίλερ στο οποίο ένας άντρας βρίσκεται κατηγορούμενος για το φόνο μιας ηλικιωμένης γυναίκας και την υπεράσπισή του αναλαμβάνει ένας εξαιρετικός, αλλά με προβλήματα υγείας, δικηγόρος.

    Και αν το στόρι μοιάζει να μην ξεχωρίζει ανάμεσα στα δικαστικά δράματα που έχουμε δει, τα στοιχεία που το αποτελούν το μετατρέπουν σε ένα από τα κορυφαία του είδους που στέκεται ισάξια δίπλα στα 12 Angry Men, Anatomy of a Murder, Judgment at Nuremberg.

    Πρώτα απ’ όλα στη θέση του σκηνοθέτη βρίσκουμε τον Billy Wilder, έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της χρυσής εποχής του Hollywood, ο οποίος αφηγείται με εξαιρετικό ρυθμό και θεατρικότητα, αξιοποιώντας όπως πάντα ένα εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο. 
    Για το τελευταίο όμως έχει και την αμέριστη συμπαράσταση της Agatha Christie. 


    Βασισμένη σε έργο της θρυλικής συγγραφέως, η ταινία περιέχει πλήθος ανατροπών που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό. 
    Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ιδανικό καστ που δίνει ζωή και υπόσταση σε πρωταγωνιστικούς και μη χαρακτήρες. 

    Πρώτος ο Tyron Powers ο οποίος στον τελευταίο ρόλο του παρέχει μια στιβαρή κεντρική παρουσία, αλλά αυτοί που μένουν ξεκάθαρα στη μνήμη είναι οι συμπαραστάτες του, με την υπέροχη όπως πάντα Marlene Dietrich και τον απολαυστικό Charles Laughton σε μια πληθωρική όσο και εύστοχη ερμηνεία.

    Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο θα λατρέψουν οι φίλοι των δικαστικών θρίλερ και όχι μόνο!

    Στους κινηματογράφους από 13 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Μάρτυρας Κατηγορίας - Witness for the Prosecution (1957) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top