F Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: The Seven Portraits - FilmBoy Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: The Seven Portraits - FilmBoy
  • Latest News

    Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: The Seven Portraits


    Πρόκειται για το sequel του αριστουργηματικού θρίλερ Seven (1995), σε σκηνοθεσία και πάλι του αγαπημένου David Fincher
    Σκέφτηκα ένα ενδιαφέρον story για συνέχεια, πείτε μου αν θα βλέπατε κάτι ανάλογο στην μεγάλη οθόνη με το συγκεκριμένο cast.

    25 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας ο ντετέκτιβ David Mills (Brad Pitt) δεν έχει ξεπεράσει τον φριχτό έγκλημα του θανάτου της αγαπημένης του συζύγου, Tracy (Gwyneth Paltrow). 
    Δεν συνεχίζει να δουλεύει πλέον στο σώμα, είναι μόνιμα ράκος, συνεχώς μεθυσμένος, ατημέλητος, εμφανώς παραιτημένος από την ζωή, ξοφλημένος, που τριγυρίζει σαν άδικη κατάρα, σκιά του εαυτού του, σαν ζωντανός νεκρός.

    Έμεινε λίγα χρόνια στην φυλακή, καθώς το Δικαστήριο του βρήκε ελαφρυντικά λόγω εν βρασμώ ψυχής για τον φόνο του serial killer John Doe (Kevin Spacey). 
    Φυσικά το σήμα του αφαιρέθηκε και εκείνος υποτίθεται ότι εργάζεται ως ιδιωτικός ερευνητής σε ένα μικρό γραφείο που έχει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

    Η ιστορία ξεκινά με περίεργα γράμματα που λαμβάνει ο ίδιος από άγνωστο παραλήπτη. 
    Δεν αργεί να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν μανιακό δολοφόνο, ο οποίος τον προειδοποιεί ότι πρόκειται να σκοτώσει τα επόμενα θύματα του.
    Κατά την διάρκεια της ταινίας του αποστέλλει 7 διαφορετικά πορτραίτα γυναικών, οι οποίες κατά τον δολοφόνο αντιπροσωπεύουν ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα.

    Τότε ο Mills συναντά τον Detective Lieutenant William Somerset (Morgan Freeman), ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί προ πολλού και του ζητάει βοήθεια για να συλλάβουν τον δράστη. 
    Ο δυο τους έχουν χάσει επικοινωνία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο Somerset δέχεται να βοηθήσει τον παλιό καλό του φίλο.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόκειται για μιμητή του John Doe, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία με την σειρά εγκλημάτων που διέπραξε. 
    Ο νέος δολοφόνος θέλει να επαναλάβει 7 φόνους, αυτή την φορά αποκλειστικά σε γυναίκες που θεωρεί ότι διαπράττουν καθημερινά τα αντίστοιχα αμαρτήματα.

    Πρόκειται για 7 άγνωστες γυναίκες και ντετέκτιβ δεν έχουν κανένα στοιχεία για να τις βρουν παρά μόνο μια εικόνα τους.
    Θα πρέπει όμως να τις εντοπίσουν γρήγορα για να τις σώσουν από τα χέρια του μανιακού δολοφόνου.

    Η ταυτότητα του νέου serial killer και σε αυτή την ταινία αργεί να αποκαλυφθεί.
    Πρόκειται για τον Joe (Edward Norton), ο οποίος θα προσελκύσει τους δύο ντετέκτιβ σε ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού.

    Οι φόνοι συνεχίζουν να διαπράττονται ο ένας μετά τον άλλο, μέχρι το τραγικό φινάλε.
    Σε μια έντονη, συγκινησιακά φορτισμένη σκηνή βλέπουμε τον Somerset (Freeman) να πεθαίνει, με τον Mills (Pitt) να τον κρατάει στην αγκαλιά του κλαίγοντας.
    Ο Joe (Norton) συλλαμβάνεται τον βλέπουμε στην τελευταία του σκηνή να γελάει υστερικά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

    Η Lacey (Anjelina Jolie) είναι η μόνη εν τέλει που σώζεται από τα θύματα. 
    Μια βασανισμένη ψυχή που έχει πολλές ομοιότητες με τον Mills. 
    Έχουν και οι δύο κατεστραμμένες ζωές, βρίσκουν μια ανέλπιστη συντροφικότητα ο ένας δίπλα στον άλλο, γίνονται αδελφές ψυχές και απομονώνονται σε ένα σπίτι δίπλα στην θάλασσα για να ζήσουν ήρεμα, μακριά από την αδηφάγα μεγαλούπολη.


    Τα θύματα που αντιπροσωπεύουν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα είναι τα εξής:

    Λαιμαργία – Gillian (Kathy Bates) – Μια γυναίκα που ζει μόνη της ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της και τα παιδιά της μένουν μακριά από εκείνη. 
    Είναι υπέρβαρη και μοναδική της ενασχόληση είναι η κατανάλωση φαγητού, αφού έχει έντονη βουλιμία.

    Οκνηρία – Sarah (Julianne Moore) – Μια παραιτημένη, καταθλιπτική γυναίκα, η οποία έχει βιώσει μία τραγωδία στα εφηβικά της χρόνια που την σημάδεψε. 
    Ένα δυστύχημα που της άλλαξε πλήρως την ζωή αφού έχασε την οικογένεια και τους φίλους της εν μια νυκτί. 
    Η ίδια σώθηκε αλλά έχει κατακερματισμένη ψυχολογία, μην έχοντας όρεξη να κάνει τίποτα.

    Λαγνεία – Lacey (Anjelina Jolie) – Συνοδός πολυτελείας, πλήρως απογοητευμένη από την ζωή, λειτουργεί υποτονικά, άνευρα, μοιάζει και εκείνη σαν ζωντανή νεκρή όπως ο Mills.

    Οργή – Wilma (Cate Blanchett) – Διευθύντρια μεγάλου περιοδικού, η οποία είναι συνέχεια μέσα στα νεύρα και στις φωνές προς τους πάντες. Οι εργαζόμενοι την μισούν και εκείνη δείχνει να μην ηρεμεί ποτέ.

    Περηφάνια – Phoebe (Nicole Kidman) – Σύζυγος Γερουσιαστή, η οποία προέρχεται από υψηλά στρώματα κοινωνικής τάξης. 
    Ο σύζυγός της χρησιμοποίησε σκοτεινές μεθόδους για να φτάσει εκεί που έφτασε, αλλά το κοινωνικό status και η φαινομενικά τέλεια εικόνα τους είναι αυτά που έχουν σημασία για εκείνη.

    Απληστία – Grace (Michelle Pfeiffer) – Γόνος πλούσιας οικογένειας με μυθικά πλούτη, που η απληστία της όμως δεν έχει όριο. 
    Εμπορεύεται όπλα και ναρκωτικά με την μόνη σκοπιμότητα να αυξάνει συνεχώς την αμύθητη περιουσία της.

    Φθόνος – Eva (Meryl Streep) – Mια γεροντοκόρη μεγάλης ηλικίας που ζει μόνη της σε ένα διαμέρισμα στην πόλη και φθονεί τους πάντες και τα πάντα γύρω της, αδυνατώντας να δείξει καλοσύνη σε κανέναν.


    Σκηνοθεσία: David Fincher
    Starring: Brad Pitt, Morgan Freeman, Cate Blanchett, Nicole Kidman, Anjelina Jolie, Edward Norton, Julianne Moore, Kathy Bates, with Michelle Pfeiffer and Meryl Streep.

    Νάσος Κυριακίδης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: The Seven Portraits Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top