F Domino trailer: Ο Brian De Palma συνεχίζει να κάνει ταινίες στα 80 του! - FilmBoy Domino trailer: Ο Brian De Palma συνεχίζει να κάνει ταινίες στα 80 του! - FilmBoy
  • Latest News

    Domino trailer: Ο Brian De Palma συνεχίζει να κάνει ταινίες στα 80 του!


    Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η καριέρα του Brian De Palma ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με το τέλος της περασμένης χιλιετίας, με τις ταινίες που μας έχει παρουσιάσει έκτοτε να μοιάζουν περισσότερο με τα τελευταία μεροκάματα που κάνει κάποιος κουρασμένος εργαζόμενος για να μαζέψει τα απαραίτητα ένσημα!

    Παρ' όλ' αυτά, και παρότι προσεχώς πατάει τα 80, ο μεγάλος σκηνοθέτης παραμένει ενεργός και περίπου μια εξαετία μετά το Passion, επιστρέφει με το περιπετειώδες θρίλερ Domino.

    Σύμφωνα με το πρωτότυπο σενάριο του Petter Skavlan (Kon-Tiki), ένας Δανός αστυνόμος μπλέκεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με έναν διπρόσωπο πράκτορα της CIA, όταν οι δυο τους συνεργάζονται για να σταματήσουν έναν τρομοκράτη του ISIS.

    Ο Brian De Palma ποτέ δε φημιζόταν ως εύκολος συνεργάτης, όμως εδώ βρήκε το δάσκαλό του με τους Δανούς παραγωγούς να του κάνουν τη ζωή δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής, σε σημείο ο σκηνοθέτης να αποποιείται τη ταινία και να δηλώνει πως δε πρόκειται να ξαναδουλέψει στη Δανία!

    Το αρχικό cut της ταινίας άγγιζε τα 148 λεπτά και η έκδοση που θα βγει στις αίθουσες είναι μόλις 89! 

    Όπως είναι προφανές πολλά πήγαν στραβά, ωστόσο το όνομα του De Palma βρίσκεται φαρδύ πλατύ στο trailer, κάτι που σημαίνει είτε ότι οι δυο πλευρές τα βρήκαν είτε πως ο σκηνοθέτης δεν φρόντισε να κινηθεί ώστε να αφαιρέσει και επίσημα το όνομά του από τη ταινία.

    Σε κάθε περίπτωση το Domino, κρίνοντας τουλάχιστον από το trailer, μοιάζει... μετρίως ενδιαφέρον, με το cast των Nikolaj Coster-Waldau (Shot Caller), Guy Pearce (Mary Queen of Scots), Carice van Houten (Incarnate) και Søren Malling (Keepers) να είναι σίγουρα το στοιχείο που κάνει τη ταινία πιο θελκτική.

    Από τον Ιούνιο στους κινηματογράφους...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Domino trailer: Ο Brian De Palma συνεχίζει να κάνει ταινίες στα 80 του! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top