F The Wandering Earth trailer: Άκρως εντυπωσιακό το πρώτο κινέζικο διαστημικό έπος που έσπασε ταμεία! - FilmBoy The Wandering Earth trailer: Άκρως εντυπωσιακό το πρώτο κινέζικο διαστημικό έπος που έσπασε ταμεία! - FilmBoy
  • Latest News

    The Wandering Earth trailer: Άκρως εντυπωσιακό το πρώτο κινέζικο διαστημικό έπος που έσπασε ταμεία!


    Είναι η πικρή αλήθεια πως παρά τα εκατομμύρια που ρίχνουν οι ανερχόμενες ανατολικές κινηματογραφικές βιομηχανίες στις παραγωγές τους, ακόμα κανένα blockbuster τους δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει το παγκόσμιο κοινό. 
    Λέτε να γίνει η αρχή με το κινέζικο The Wandering Earth;

    Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο -βραβευμένο με Hugo και Locus- βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Liu Cixin, και μας πηγαίνει σε ένα μέλλον όπου ο Ήλιος έχει μετατραπεί σε έναν Ερυθρό Γίγαντα, με την ολοκληρωτική καταστροφή του ηλιακού μας συστήματος να είναι πια εγγύς. 

    Για να σώσουν την ανθρωπότητα, οι επιστήμονες οργανώνουν ένα  σχέδιο απόδρασης, τοποθετώντας στη Γη χιλιάδες μηχανές ώστε να καταφέρουν να την κάνουν κυριολεκτικά τηλεκατευθυνόμενη και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι 2500 ετών που θα καταλήξει στο Άλφα του Κενταύρου!

    Το The Wandering Earth είναι μία από τις μεγαλύτερες κινέζικες παραγωγές, με το κόστος να ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, μια ενδελεχή προετοιμασία 15 μηνών με τη συμβολή επιστημόνων από τη Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και τη γνωστή μας Weta Workshop να αναλαμβάνει την ευθύνη των practical effects.

    Παρά τις προσπάθειες των παραγωγών να φέρουν ένα μεγάλο όνομα, έχοντας κάνει προτάσεις σε πάρα πολλούς σκηνοθέτες όπως ο James Cameron και ο Luc Besson, τελικά δεν κατάφεραν να τους πείσουν και κατέληξαν στον άσημο και άπειρο Frant Gwo.

    Το The Wandering Earth έκανε πρεμιέρα στη Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου και έσπασε ταμεία με έσοδα που ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια) τη πρώτη εβδομάδα προβολών, ρεκόρ για κινέζικη ταινία.

    Στην Αμερική έκανε κάποιες περιορισμένες προβολές κυρίως σε αίθουσες IMAX και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε αν η ταινία θα βρει το δρόμο της και για άλλες αγορές, και γιατί όχι και της Ελλάδας, άλλωστε IMAX αίθουσα έχουμε τώρα!

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Wandering Earth trailer: Άκρως εντυπωσιακό το πρώτο κινέζικο διαστημικό έπος που έσπασε ταμεία! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top