F Κριτική: Το Τραγούδι των Σκορπιών - The Song of Scorpions (2017) - FilmBoy Κριτική: Το Τραγούδι των Σκορπιών - The Song of Scorpions (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Τραγούδι των Σκορπιών - The Song of Scorpions (2017)




    Η ταινία ‘Song of Scorpions’ είναι Ινδικής και Ελβετικής παραγωγής και αποτελεί την τρίτη ταινία του σκηνοθέτη Anup Singh
    Έχει προηγηθεί ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ινδού σκηνοθέτη Ritwik Ghatak (Ekti Nadir Naam, 2003) και ένα Ινδογερμανικό δράμα (Qissa, 2013). 

    Στη συγκεκριμένη ταινία δεν καταφέρνει ο σκηνοθέτης, που έχει γράψει και το σενάριο, να μας κινήσει την προσοχή στην ιστορία όσο θα έπρεπε. 
    Αντιθέτως, οι προθέσεις του περισσότερο εστιάζουν στο τοπίο που εκτυλίσσεται η ιστορία του…

    Η Nooran (Golshifteh Farahani, The Night Eats the World) είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα που μαθαίνει από την γιαγιά της Zubaida την αρχαία τέχνη της θεραπείας με τραγούδι που σταματάει το δηλητήριο του σκορπιού. 
    Ο Aadam (Irrfan Khan, Inferno) ακούει τη φωνή της όταν εκείνη τραγουδάει και αυτός σαγηνεύεται. 
    Της κάνει πρόταση γάμου όταν οι υπόλοιποι χωρικοί θέλουν να την διώξουν. 
    Πριν καλά γνωριστούν μεταξύ τους, η μοίρα κρύβει πράγματα για τη Nooran και εκείνη θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι αυτογνωσίας καθώς σχεδιάζει να αποκαλύψει την ταυτότητα του νέου της συζύγου…



    Το σενάριο του Anup Singh διαθέτει αρκετά ασαφή σημεία μέσα στην πλοκή του πέρα από ότι πρόκειται για σχετικά κλισέ ιστορία από την άπω Ανατολή. 
    Και μια καλή διεύθυνση φωτογραφίας που του παρέχει η ομάδα των Ελβετών κινηματογραφιστών δεν γίνεται να ‘σώσει’ το σύνολο. 

    Πέρα από το όμορφα σκηνοθετημένο setting της ταινίας, οτιδήποτε άλλο δεν κινεί το ενδιαφέρον και καταντάει ολίγον κουραστικό. 
    Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αντιλαμβάνεσαι αμέσως τι ακριβώς θα περιμένεις να δεις στα επόμενα λεπτά του έργου. 
    Και δεν είναι για καλό αυτό.

    Δεν είμαστε σε θέση να πούμε και πολλά εδώ, μιας και ο γράφων δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με τον κινηματογράφο κρατών όπως η Ινδία στην προκειμένη περίπτωση. 
    Μια ενεργή συμμετοχή στον κινηματογραφικό χάρτη ποτέ δεν πάει χαμένη, ακόμα και από πιο μακρινές περιοχές. 

    Η ταινία ίσως θα δυσκολευτεί να βρει το κοινό της σε ευρωπαϊκό έδαφος, πόσο μάλλον στη χώρα μας. 
    Και ας έχει η Ελβετία συμμετοχή στην παραγωγή της. 
    Κάποιοι θα εκτιμήσουν αυτού του είδους την κινηματογράφηση, άλλοι απλώς θα την βρουν αδιάφορη.

    Στους κινηματογράφους από 19 Σεπτεμβρίου.


    FilmBoy.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Τραγούδι των Σκορπιών - The Song of Scorpions (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top