F Η gothic σειρά Penny Dreadful επιστρέφει… a la mexicana! - FilmBoy Η gothic σειρά Penny Dreadful επιστρέφει… a la mexicana! - FilmBoy
  • Latest News

    Η gothic σειρά Penny Dreadful επιστρέφει… a la mexicana!


    Ήταν λίγο μετά την επιτυχία του Skyfall, όταν ο σεναριογράφος John Logan ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια σειρά θρίλερ που θα μπλέκει τους κλασσικότερους gothic λογοτεχνικούς ήρωες σε μια συναρπαστική ιστορία.

    Το Penny Dreadful ήταν μια εξαιρετική παραγωγή αλλά απαιτούσε και εξαιρετικά αποθέματα υπομονής από το θεατή, μιας και οι ρυθμοί του ήταν υπνωτικοί. 

    Ποτέ δεν κέρδισε την εύνοια της μεγάλης μάζας του κοινού όμως είχε αρκετούς και φανατικούς τηλεθεατές που την έφτασαν μέχρι τη τρίτη σεζόν. 
    Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μάλλον αποτυχημένο τρικ των παραγωγών να μην ανακοινώσουν ότι η σειρά ολοκληρώνεται, και να αφήσουν το κοινό να δει ξαφνικά το Fin!

    Εν πάση περιπτώσει, ως τηλεθεατής της σειράς, που όμως ικανοποιήθηκε μόνο με τη 2η της σεζόν, δεν τα έβαψα και μαύρα με το φινάλε, και ειδικά από τη στιγμή που είδαμε ένα φινάλε και η ιστορία δεν έμεινε στη μέση, δεν θα έλεγα ότι αναπολούσα τις ωραίες στιγμές που πέρασα μαζί της.

    Ωστόσο, ως ιδέα το Penny Dreadful ήταν εξαιρετική όμως είχε πολλά προβλήματα στην εκτέλεση και μόλις 2μιση χρόνια μετά το φινάλε της, είναι έτοιμη να επιστρέψει με το Penny Dreadful: City of Angels.

    Η νέα σειρά ως πνευματικός διάδοχος της πρωτότυπης, μεταφέροντας τη δράση από το Βικτοριανό Λονδίνο στο Λος Άντζελες του 1930, μία περιοχή και μια περίοδος όπου το μεξικάνικο φολκλόρ είχε εντυπωθεί στη κοινωνία, με τους ήρωες της νέας ιστορίας να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη θεότητα Santa Muerte.

    Ο John Logan θα κρατάει και πάλι τα ηνία της σειράς η οποία αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του νέου έτους.

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν κρατάω και την αναπνοή μου από την ανυπομονησία, όμως αν γίνει κάνα θαύμα και επιστρέψει η Eva Green, μάλλον θα της δώσω μια ευκαιρία!

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η gothic σειρά Penny Dreadful επιστρέφει… a la mexicana! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top