F The Quake trailer: Καταστροφικός σεισμός χτυπάει το Όσλο στο sequel του The Wave! - FilmBoy The Quake trailer: Καταστροφικός σεισμός χτυπάει το Όσλο στο sequel του The Wave! - FilmBoy
  • Latest News

    The Quake trailer: Καταστροφικός σεισμός χτυπάει το Όσλο στο sequel του The Wave!


    Το The Wave, που στην Ελλάδα είδαμε πριν περίπου δύο χρόνια (παρότι ήταν ταινία του 2015) αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη Φινλανδία, στέλνοντας μάλιστα το σκηνοθέτη του, Roar Uthaug καρφί για το Hollywood, όπου μας έδωσε το πρόσφατο Tomb Raider.
    Παρότι δεν ήταν μια ταινία που μπορεί εύκολα να δει sequel, πόσα παλιρροϊκά κύματα μπορούν να χτύπησαν ποια τη χώρα άλλωστε, οι παραγωγοί βρήκαν τη λύση και αυτή τη φορά έβαλαν την οικογένεια Eikjord αντιμέτωπους με έναν καταστροφικό σεισμό!

    Το 1904, ένας σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε το Όσλο. 
    Το επίκεντρο του ρήγματος βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη πόλη. 
    Οι μικρού μεγέθους σεισμοί είναι σχεδόν καθημερινοί, όμως ούτε οι σεισμολόγοι γνωρίζουν αν και πότε μπορεί να ο εγκέλαδος να χτυπήσει, και με πολύ μεγαλύτερη δύναμη…

    Το να βάζεις ως επίκεντρο της ιστορίας σου ένα ρήγμα που πριν 114 χρόνια έδωσε ένα τέτοιον σεισμό μοιάζει κάπως αστείο, ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα που μόλις πριν λίγες ημέρες βίωσε έναν αρκετά μεγαλύτερο. 
    Δεν είμαι σεισμολόγος, όμως το να υποθέτεις ότι ένα τέτοιο ρήγμα μπορεί να βγάλει έναν καταστροφικό σεισμό όπως αυτός που φαίνεται στο trailer, μοιάζει ιδιαιτέρως μη ρεαλιστικό.

    Φυσικά εδώ είναι κινηματογραφική βιομηχανία, και ένα sequel έχει ως πρωταρχικό στόχο το κέρδος το οποίο μπορεί να έρθει με τον εντυπωσιασμό, και ο νέος σκηνοθέτης John Andreas Andersen μοιάζει να τα καταφέρνει.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη χώρα του στα τέλη του καλοκαιριού και μέσα στο Δεκέμβρη θα βγει και στις αίθουσες τις Αμερικής, με το υποτιτλισμένο trailer να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δε θα αργήσει η προβολή του και στην Ελλάδα.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Quake trailer: Καταστροφικός σεισμός χτυπάει το Όσλο στο sequel του The Wave! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top