F The Other Side of the Wind trailer: Η χαμένη ταινία του Orson Welles επιτέλους στο φως! - FilmBoy The Other Side of the Wind trailer: Η χαμένη ταινία του Orson Welles επιτέλους στο φως! - FilmBoy
  • Latest News

    The Other Side of the Wind trailer: Η χαμένη ταινία του Orson Welles επιτέλους στο φως!


    Ίσως ο πιο iconic άνδρας στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου, ο Orson Welles, προς τα τέλη της καριέρας του είχε αρκετά προβλήματα στο να ολοκληρώσει τα οράματά του, άλλες φορές λόγω δικών του ιδιαιτεροτήτων και άλλες φορές λόγω έξωθεν παραγόντων.

    Μία απ’ αυτές ήταν και το The Other Side of the Wind, μια δραματική ταινία γυρισμένη σε ύφος mockumentary που διηγούνταν την ιστορία του J.J. Hannaford, ενός “μπερδεμένου” σκηνοθέτη που μετά από χρόνια αυτοεξορίας στην Ευρώπη, επιστρέφει στο Hollywood για να ολοκληρώσει την πιο πρωτοποριακή comeback ταινία του.

    Τα γυρίσματα του The Other Side of the Wind ξεκίνησαν το 1970 και λόγω των οικονομικών και νομικών προβλημάτων της εταιρίας παραγωγής διήρκεσαν μέχρι το 1975, όμως παρά τις δεκάδες ώρες υλικού, κάποια βασικά στοιχεία της ακόμα έλειπαν με αποτέλεσμα να μείνει ανολοκλήρωτη, παρότι ο Welles συνέχιζε να τη δουλεύει μέχρι και το θάνατό του δέκα χρόνια αργότερα.

    Αρκετοί προσπάθησαν κατά καιρούς να την τελειώσουν, μέχρι που το 2016 το Netflix κατάφερε να πάρει τα δικαιώματά της και με τη βοήθεια του παραγωγού Frank Marshall του μοντέρ Bob Murawski (The Hurt Locker) και του μουσικού Michel Legrand (Yentl), επιτέλους την έφτασε στη τελική της μορφή.
    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες σε ειδική προβολή στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου πήρε πολύ καλές κριτικές, με κάποιους να φτάνουν στο σημείο να τη χαρακτηρίζουν ως μία από τις καλύτερες δουλειές του Welles, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε πολύ σύντομα μέσω του Netflix.

    Πρωταγωνιστούν οι John Huston, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg και Oja Kodar
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Other Side of the Wind trailer: Η χαμένη ταινία του Orson Welles επιτέλους στο φως! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top