F Κριτική: Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - Terapia di Coppia per Amanti (2017) - FilmBoy Κριτική: Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - Terapia di Coppia per Amanti (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - Terapia di Coppia per Amanti (2017)



    Έχοντας κάνει μερικές κωμωδίες, ο σκηνοθέτης Alessio Maria Federici εμπνέεται από τη κλασική ιταλική κωμωδία και φέρνει στο σήμερα μια ιστορία αφενός συνηθισμένη αφετέρου καλοσχεδιασμένη και ευχάριστη. 
    Το σενάριο έγραψε ο Federici σε συνεργασία με τον Diego De Silva

    Στην ιστορία αυτή βλέπουμε τον Modesto και την Viviana, δύο εραστές που δεν είναι ικανοποιημένοι από τους αντίστοιχους συζύγους τους. 
    Βρίσκονται μερικές φορές κάθε εβδομάδα μέχρι που αποφασίζουν να επισκεφτούν ένα ψυχολόγο που ειδικεύεται στα ζευγάρια με προβλήματα στις σχέσεις τους. 
    Έτσι, θα περάσουν από μια διαδικασία που θα δοκιμαστεί η σχέση τους στο παρόν για να δουν άμα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να ζουν έτσι.

    Καλογραμμένη σεναριακά ταινία με επίσης καλογραμμένους βασικούς χαρακτήρες που δεν στηρίζει την εξέλιξη της υπόθεσης με ατέλειωτα αστεία της στιγμής ή ανόητες ατάκες και διάφορες άλλες σαχλαμάρες που βλέπουμε πολλές φορές σε κωμωδίες. 
    Οι δύο βασικοί ηθοποιοί, οι Pietro Sermonti και Ambra Angiolini, παίζουν σοβαρά και πείθουν για την αυθεντικότητα των ρόλων τους. 
    Αντιθέτως, ο ψυχολόγος τους Malavolta – έξοχος ο Sergio Rubini εδώ – διαθέτει χιουμοριστική παρουσία στο σύνολο του έργου αλλά και λειτουργεί πολύ πετυχημένα σαν μέντορας για το μέλλον του ζευγαριού.


    Επιπλέον, οι δεύτεροι ρόλοι της ιστορίας έχουν ενδιαφέρον, με τον πατέρα του Modesto να ξεχωρίζει σαν βετεράνος μουσικός με την εμφάνιση του πλάι στον γιο του που παίζουν μουσική σε ένα μπαρ σε μια ωραία σκηνή της ταινίας. 
    Κάποιοι καλοί χώροι δίνουν μια όμορφη ποικιλία στην ανάπτυξη των σκηνών και είναι βέβαιο πως ξεχωρίζουν και δεν κάνουν την ταινία αδιάφορη και βαρετή.

    Ωστόσο, κατά σημεία έχεις την εντύπωση πως δεν πρόκειται να περιμένεις κάτι καινούριο ή κάτι που θα σε βάλει σε σκέψεις. 
    Σε συντριπτική πλειοψηφία, το είδος της κωμωδίας έχει ευχάριστη έκβαση. 
    Οπότε και εδώ η ταινία καταφεύγει σε μια πιθανή λύση για τους ήρωες μας. 
    Με μια ιστορία τέτοιων προδιαγραφών, τι άλλο να περιμένεις;

    Όπως και να έχει, οι συμπαθητικές ερμηνείες των δύο ηρώων, του Modesto και της Viviana, και του καθηγητή Malavolta είναι οι βασικοί λόγοι για να δεις την ταινία. 
    Και μερικές καλές σκηνές. 
    Σε ικανοποιητικό ως ένα σημείο επίπεδο.

    Στους κινηματογράφους από 6 Σεπτεμβρίου.

    Πάνος Μουζάκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - Terapia di Coppia per Amanti (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top