F Έφυγε από τη ζωή ο Burt Reynolds! - FilmBoy Έφυγε από τη ζωή ο Burt Reynolds! - FilmBoy
  • Latest News

    Έφυγε από τη ζωή ο Burt Reynolds!


    Χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood.
    Ο Burt Reynolds, υποψήφιος για Όσκαρ και κάτοχος δύο Χρυσών Σφαιρών, πέθανε τη Πέμπτη το πρωί σε ηλικία 82 ετών από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

    Ο Burt Reynolds ξεκίνησε την καριέρα του στη μικρή οθόνη με ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως Riverboat, The Blue Angels, Route 66, Perry Mason, The Twilight Zone, Gunsmoke, Flipper, Hawk και πολλές άλλες.
    Αλλά η καριέρα του στην μεγάλη οθόνη που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν αυτή που έκανε τον Burt Reynolds μεγάλο αστέρι του Hollywood και φαντασίωση πολλών γυναικών.

    Το Όταν ξέσπασε η βία (Deliverance, 1970) ήταν η ταινία που τον εκτόξευσε, όταν έπαιξε έναν από τους τέσσερις άνδρες που κατευθύνονταν προς την άγρια ύπαιθρο και κατέληξαν στη μέση του πουθενά. 
    Χρησιμοποίησε αυτή τη φήμη για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το The Longest Yard (1974) και Lucky Lady (1975), και μάλιστα έγινε αρκετά διάσημος ώστε έπαιξε τον εαυτό του στη Τελευταία Τρέλα του Μελ Μπρουκς (Silent Movie, 1976).

    Αλλά ο Burt Reynolds έλαμψε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν πρωταγωνίστησε στην περιπέτεια δράσης Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό (Smokey and the Bandit, 1977). 
    Μετά από αυτό, από το 1978 έως το 1982, ο Burt Reynolds ήταν κάθε χρόνο το κορυφαίο αστέρι του Hollywood. 
    Μάλιστα, το 1978 είχε τέσσερις ταινίες που παίζονταν στους κινηματογράφους την ίδια στιγμή. 
    Αυτό το είδος του star power δεν το έχουμε ξαναδεί έκτοτε και ίσως να μην το δούμε ξανά ποτέ.


    Άλλοι αξιοσημείωτοι ρόλοι στη μεγάλη οθόνη από τη δεκαετία του 1970 και του 1980 περιλαμβάνουν το The Cannonball Run (1981), η Βρώμικη μηχανή του επιθεωρητή Σάρκυ (Sharky's Machine, 1981) το οποίο επίσης σκηνοθέτησε και βεβαίως τις συνέχειες του Smokey and the Bandit
    Φυσικά, συμμετείχε και σε κάποιες ρομαντικές κωμωδίες όπως το Best Little Whorehouse in Texas (1982) με την Dolly Parton, Best Friends (1982) με τη Goldie Hawn και The Man Who Loved Women (1983) με τη Julie Andrews

    Ωστόσο, αξιοσημείωτοι είναι και οι ρόλοι που ο Burt Reynolds απέρριψε.
    Ο Reynolds απέρριψε τους ρόλους του Han Solo στα Star Wars, του αστροναύτη Garrett Breedlove στο Σχέσεις Στοργής (Terms of Endearment, 1983) και του John McClane στο Die Hard!
    Ακόμη και νωρίτερα στην καριέρα του, είχε την ευκαιρία να παίξει τον Batman στην τηλεοπτική σειρά του 1960 και αργότερα απέρριψε τον ρόλο που έπαιξε ο Richard Gere στο Pretty Woman

    Στη δεκαετία του '90 και του 2000, ο Burt Reynolds έχασε λίγη από τη λάμψη του, αλλά βρήκε την επιτυχία παίζοντας τον σκηνοθέτη πορνό στο Boogie Nights, μια ερμηνεία ποτ του χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, χάνοντας το τελευταίο από τον Robin Williams για το Good Will Hunting.

    Άλλες αξιοσημείωτες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν τον ρόλο του προπονητή στο remake του Adam Sandler, The Longest Yard, καθώς και τον φοβερό ρόλο του Boss Hogg στην προσαρμογή στη μεγάλη οθόνη της σειράς Dukes του Hazzard, με πρωταγωνιστές τον Johnny Knoxville και τον Seann William Scott.


    Πιο πρόσφατα, ο Reynolds επέστρεψε στην τηλεόραση με εμφανίσεις στο My Name Is Earl, Burn Notice, American Dad και Archer
    Έμεινε ενεργός και στη μεγάλη οθόνη, με ρόλους σε ταινίες όπως το The Last Movie Star και Apple of My Eye.

    Η τελευταία ταινία του Reynolds θα ήταν το Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino, αλλά δυστυχώς, δεν πρόλαβε να κάνει το γύρισμα του ρόλου του.
    Πάντως, μια ταινία που λέγεται Defining Moments, και η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, είναι η τελευταία ταινία που ολοκλήρωσε ο ηθοποιός.

    Ο Burt Reynolds ήταν ένα πραγματικά μοναδικό ταλέντο στο Hollywood.
    Μπορεί να μην ήταν γνωστός για τις δραματικές του ερμηνείες, αλλά ο άνθρωπος σίγουρα ήξερε πώς να διασκεδάσει στη μεγάλη οθόνη και μάλλον αυτό ήταν το μόνο που ήθελε.

    Στα απομνημονεύματά του είχε γράψει:
    "Πάντα ήθελα να βιώσω τα πάντα και να πηγαίνω όπου με πάει.Λοιπόν, μέχρι στιγμής, καλά τα κατάφερα.Ξέρω ότι είμαι γέρος, αλλά αισθάνομαι νέος. Και υπάρχει ένα πράγμα που κανείς δεν μπορεί να μου πάρει: Κανείς δεν διασκέδασε όσο εγώ."

    Καλή ανάπαυση, Burt Reynolds.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή ο Burt Reynolds! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top