F Κριτική: Καλοκαιρινές νύχτες - Hot Summer Nights (2017) - FilmBoy Κριτική: Καλοκαιρινές νύχτες - Hot Summer Nights (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Καλοκαιρινές νύχτες - Hot Summer Nights (2017)




    Οι ιστορίες ενηλικίωσης αποτελούν πάντα μια προσφιλή θεματολογία φέρνοντας αναμνήσεις (μακρινές ή κοντινές) σε όσους έχουν περάσει τη διαδικασία, αλλά δίνοντας και… ιδέες σε όσους βρίσκονται στο ίδιο μεταίχμιο. 
    Εδώ η ιστορία που αφηγείται στο ντεμπούτο του ο Elijah Bynum κινείται σε δύο επίπεδα. 

    Από τη μία έχουμε το αναμενόμενο κομμάτι όπου συναντάμε έναν συνεσταλμένο νεαρό (Timothee Chalamet) ο οποίος στις καλοκαιρινές του διακοπές κάνει γνωριμίες δημιουργώντας φιλίες και βρίσκοντας τον νεανικό του έρωτα, αλλά από την άλλη έχουμε μια πιο σκοτεινή πλευρά η οποία κινείται στο χώρο της διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
    Από τη μία δηλαδή κάτι από Linklater και από την άλλη κάτι από Scorsese
    Περίπου.

    Ο Bynum ο οποίος μας δίνει απλόχερα τις επιρροές του όπως συμβαίνει σε κάθε ντεμπούτο, ξεκινάει την ταινία με αρκετά καλό ρυθμό, έξυπνη σκηνοθεσία και ζωντανούς διαλόγους που μας τραβάνε την προσοχή. 
    Παράλληλα χτίζει μια αρκετά summer ατμόσφαιρα (παρόλο που δεν γίνεται πάντα hot ώστε να επιβεβαιώνει τον τίτλο), ενώ το πολύ πετυχημένο soundtrack συμβάλλει στα παραπάνω και μας βάζει γρήγορα σε κλίμα 90's. 



    Αφού γνωρίσουμε όμως τους χαρακτήρες και μπουν όλα σε μια σειρά, η ταινία αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα της και κινείται σε αναμενόμενα μονοπάτια χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. 
    Τη διαφοροποίηση θέλει να φέρει ο συνδυασμός της νεανικής ανεμελιάς με τον ενήλικο γκανγκστερικό κόσμο, αλλά αυτό δεν γίνεται τόσο πειστικά σε σχέση με πολλά εξαιρετικά που έχουμε δει στο παρελθόν, και πολλές φορές δείχνει να μη δένει με το υπόλοιπο σύνολο. 

    Όσον αφορά του ηθοποιούς, στον πρώτο ρόλο βρίσκουμε το νέο αγαπημένο παιδί του Hollywood Timothee Chalamet
    Ο Chalamet πάντως δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιάζει, και συχνά μοιάζει περισσότερο αμήχανος απ’ όσο απαιτεί ο χαρακτήρας του μπροστά στα γεγονότα. 
    Στο ίδιο στυλ αλλά ένα επίπεδο κάτω και ο συμπρωταγωνιστής Alex Roe, ενώ λίγο πιο ταιριαστή δείχνει η Maika Monroe σε έναν μοιραίο ρόλο ανάμεσα στους δύο.

    Συνολικά και με βάση το υλικό και την ιδέα, έχουμε φαινομενικά μια καλή προσπάθεια, η οποία όμως μέσα από τους περιορισμούς της δεν καταφέρνει να μας δώσει κάτι το ξεχωριστό.

    Στους κινηματογράφους από 2 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Καλοκαιρινές νύχτες - Hot Summer Nights (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top