F Κριτική: Παντρέψου με ρε Φίλε - Épouse-moi mon Pote (2017) - FilmBoy Κριτική: Παντρέψου με ρε Φίλε - Épouse-moi mon Pote (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Παντρέψου με ρε Φίλε - Épouse-moi mon Pote (2017)




    Η καλοκαιρινή κινηματογραφική τραγωδία συνεχίζεται, με μία ακόμη γαλλική κωμωδία βγαλμένη από τα πανέρια να φτάνει στα μέρη μας για να ξεκλέψει μερικά εισιτήρια αθώων θεατών που θα μπουν στη πρώτο θερινό που θα βρουν μπροστά τους.

    Πρωταγωνιστής του Épouse-moi mon Pote είναι ο Yassine, ένας “νεαρός” Μαροκινός που μεταναστεύει στη Γαλλία για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γίνει αρχιτέκτονας. 
    Παρότι αριστεύει στη σχολή του, τη τελευταία στιγμή τα καταστρέφει όλα και όχι μόνο χάνει το πτυχίο αλλά και την άδεια παραμονής. 
    Συνεχίζει να ζει στη χώρα παράνομα, και από αρχιτέκτονας καταλήγει να δουλεύει πηλοφόρι σε οικοδομές. 

    Μέχρι που ένας παλιός του συμφοιτητής που έχει πια τη δική του εταιρία, του προσφέρει δουλειά, όμως για να τη δεχτεί πρέπει να βγάλει χαρτιά. 
    Στην απελπισία του, και με την οικογένειά του πίσω στη πατρίδα να τον πιέζει, ο Yassine σκαρφίζεται το λευκό γάμο, όχι όμως με κάποια κοπέλα αλλά με το ρεμάλι κολλητό του! 
    Εκείνος, για να γλιτώσει το κανονικό γάμο με την πιεστική κοπέλα του, δέχεται, ο γάμος γίνεται, αλλά τώρα πρέπει να πείσουν και τον καχύποπτο επιθεωρητή ότι είναι πραγματικό ζευγάρι!



    Για να ξεκινήσω με τα θετικά, το Épouse-moi mon Pote… βλέπεται. 
    Δεν σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που το ξεκίνησες, δεν βρίζεις το σόι των δημιουργών και του διανομέα, ούτε κοιτάς το ρολόι σου κάθε 30 δευτερόλεπτα. 
    Είναι μια αξιοπρεπής παραγωγή που δεν προσβάλει ούτε την αισθητική ούτε τη νοημοσύνη του θεατή, με συμπαθείς και ταλαντούχους ηθοποιούς.

    Όμως μέχρι εκεί. 
    Η ταινία είναι βγαλμένη από τη δεκαετία του 90, με τη κεντρική πλοκή να είναι χιλιοειδωμένη, από τα αστεία να λειτουργούν λιγότερα από τα δύο στα δέκα, και τη διαχείριση της ομοφυλοφιλίας να είναι τόσο ληγμένη που νομίζεις ότι βλέπεις ελληνική σειρά των αρχών της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Tarek Boudali, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, έχει μπόλικο ταλέντο, η ταινία του είναι τόσο τετριμμένη και παλιακή που πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις ένα εισιτήριο κινηματογράφου για να τη δεις, ενώ μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις τη tv και να δεις κάποια επανάληψη. 
    Άλλωστε το συγκεκριμένο στόρυ έχει “παίξει” σε πολλές σειρές.

    Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολύ χειρότερα από το Épouse-moi mon Pote και στο υπολειπόμενο καλοκαίρι θα δούμε ακόμα περισσότερα. 
    Υπομονή και θα περάσει, η νέα σεζόν πλησιάζει…

    Στους κινηματογράφους από 9 Αυγούστου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Παντρέψου με ρε Φίλε - Épouse-moi mon Pote (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top