F Κριτική: Ο Πρόεδρος - The Summit (La Cordillera) (2017) - FilmBoy Κριτική: Ο Πρόεδρος - The Summit (La Cordillera) (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Πρόεδρος - The Summit (La Cordillera) (2017)



    Ο πρόεδρος της Αργεντινής Hernan Blanco (Ricardo Darin, Ο Πιλότος) καλείται να ταξιδέψει στη Χιλή όπου διοργανώνεται μια Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής. 
    Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, αλλά και έναν εκβιασμό, ένα οικογενειακό δράμα, και το πάντα απειλητικό παρελθόν του.

    Όλα αυτά τα θέματα, μαζί με τον πρωταγωνιστή καλείται να τα διαχειριστεί και ο σκηνοθέτης Santiago Mitre (οι ισπανόφιλοι πιθανότατα τον γνωρίζουν από το Paulina πριν λίγα χρόνια). 
    Έτσι αρχικά μας τοποθετεί στη σύγχρονη πολιτική σκηνή της Λατινικής Αμερικής και των χωρών οι οποίες και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, έχουν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές. 

    Στη συνέχεια περνά σε πιο προσωπικά κομμάτια εστιάζοντας στον χαρακτήρα του προέδρου, βάζοντάς μας και σε πιο σκοτεινά μονοπάτια παρουσιάζοντας τις οικογενειακές του σχέσεις κυρίως μέσα από την παρουσία της κόρης του (Dolores Fonzi, Τρούμαν). 
    Και τελικά ξαναεπιστρέφει στην επίσημη αλλά και ανεπίσημη πολιτική σκηνή όπου δεν θα μπορούσε να λείπει και η παρέμβαση των ΗΠΑ, εδώ δια αντιπροσώπου, με τον ρόλο να αναλαμβάνει ο Αμερικανός Christian Slater (Nymphomaniac).


    Όλα αυτά όμως μαζεμένα δείχνουν να μην έχουν κάποιο συγκεκριμένο προσανατολισμό, μπερδεύοντας ως προς το πού θέλει να κινηθεί ο δημιουργός. 
    Θέλει να κάνει ένα πολιτικό δράμα; 
    Μια προσωπογραφία του Προέδρου; 
    Ένα ψυχολογικό θρίλερ; 
    Τελικά λίγο απ’ όλα και τίποτα πολύ συγκεκριμένο, με το σενάριο να εναλλάσσεται ανάμεσα στις διαφορετικές δομές χωρίς να δίνει κάποια ξεκάθαρη κατεύθυνση και χωρίς να ανεβάζει την ένταση της παρακολούθησης.

    Ευτυχώς για το τελικό αποτέλεσμα η παρουσία του Ricardo Darin (τον οποίο πλέον συναντάμε σταθερά στα θερινά σινεμά) καταφέρνει να διατηρήσει την προσοχή μας. 
    Αν και δεν εντυπωσιάζει (η τελευταία πολύ καλή ερμηνεία του παραμένει στο Truman), εύκολα πείθει στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας έναν ανθρώπινο, ευάλωτο, αλλά και διαβασμένο και ελπιδοφόρο πολιτικό. 
    Στον σύγχρονο πολιτικό κόσμο όμως, είναι αυτό ένα πολιτικό μοντέλο προς επιβίωση;

    Στους κινηματογράφους από 5 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Πρόεδρος - The Summit (La Cordillera) (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top