F Κριτική: Έρωτας στη Σιβηρία - Siberia (2018) - FilmBoy Κριτική: Έρωτας στη Σιβηρία - Siberia (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Έρωτας στη Σιβηρία - Siberia (2018)



    Είναι μία από τις πιο αυθεντικές φιγούρες του Hollywood, και μέσα στα 30+ χρόνια καριέρας του μας έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για να τον συμπαθούμε.
    Κανείς ωστόσο δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Keanu Reeves είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ηθοποιός. 
    Έχει χτυπήσει αρκετές φορές τζακ-ποτ υποδυόμενος χαρακτήρες κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του όπως ο Ted, ο Neo ή ο John Wick, όμως δυστυχώς οι ανάποδες περιπτώσεις με ρόλους στους οποίος είναι ανίκανος να ανταποκριθεί είναι πολύ περισσότερες, και στο Siberia έχουμε μία απ’ αυτές…

    Ο Lucas Hill (Keanu Reeves, John Wick Chapter 2) είναι ένας Αμερικάνος έμπορος πολύτιμων λίθων που φτάνει στη Ρωσία για να ολοκληρώσει μια αγοραπωλησία σπάνιων μπλε διαμαντιών. 
    Ο προμηθευτής του όμως είναι άφαντος, και ο γκάνγκστερ-αγοραστής δεν έχει πολύ υπομονή. 

    Ο Lucas εγκλωβίζεται σε μια μικρή πόλη της Σιβηρίας, και ενώ κερδίζει λίγο χρόνο για να βρει τον συνεργάτη του, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν στην αγοραπωλησία εμπλέκεται ένας Νοτιοαφρικάνος αγοραστής και η Ρωσική μυστική αστυνομία. 
    Και σα να μην έφταναν αυτά, μια παθιασμένη ερωτική σχέση ξεκινάει με τον ντόπια Katya (Ana Ularu, Muse)…

    Βασισμένος σε μια ιδέα του Stephen Hamel (Henry's Crime), ο σεναριογράφος και συγγραφέας Scott B. Smith (The Ruins) ανέπτυξε μια ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από βίπερ, έχοντας ρίξει στη κατσαρόλα όλα τα διαθέσιμα κλισέ που μπορούν να προσφέρουν εφήμερη ψυχαγωγία ενώ λιάζεστε στη παραλία.
    Η πλοκή του δεν είναι κακή, και παρότι είναι ουσιαστικά στατική σχεδόν σε όλη της τη διάρκεια, έχει αρκετά καλό ρυθμό ώστε να μη γίνεται βαρετή και μια σχετική ποικιλία ώστε να μη γίνεται επαναλαμβανόμενη.


    Μπορεί αυτά στο χαρτί να έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, όμως στη πράξη χωλαίνουν, με βασικό υπαίτιο τον Keanu Reeves, ο οποίος με τη γνωστή παγωμένη ερμηνεία του, αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε έναν ρόλο όχι δύσκολο αλλά πολύπλευρο, που πρέπει ταυτόχρονα να είναι στυγνός, παγιδευμένος έμπορος και παθιασμένος εραστής.

    Από την άλλη πλευρά, η Ana Ularu στο ρόλο της Katya, είναι σίγουρα πιο θερμή και πειστική, όμως το σενάριο δε βοηθάει καθόλου το δικό της κομμάτι της πλοκής που είναι γεμάτο με σκηνές που μοιάζουν να μπήκαν τσόντα… κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    Η ταινία του Matthew Ross (Frank & Lola) δεν είναι τόσο κακή αλλά δεν έχει και απολύτως τίποτα που να κάνει πραγματικά καλά. 
    Γεμάτο προβλήματα από τη κορυφή ως τα νύχια, από την ερμηνεία του Reeves μέχρι τα σκηνικά και την Μανιτόμπα του Καναδά που δεν πείθει ως Σιβηρία, το Siberia είναι ακόμα μια βιντεοταινία που δεν έχει ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της θερινής κινηματογραφικής αγοράς.

    Στους κινηματογράφους από 26 Ιουλίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Έρωτας στη Σιβηρία - Siberia (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top