F Κριτική: Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο - Metti la Nonna in Freezer (2018) - FilmBoy Κριτική: Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο - Metti la Nonna in Freezer (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο - Metti la Nonna in Freezer (2018)



    Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του διδύμου Giancarlo Fontana και Giuseppe G. Stasi τέσσερα χρόνια μετά το ‘Amore Oggi’ ακολουθεί πιστά την συνταγή της ιταλικής κωμωδίας με επιτυχημένο τρόπο. 

    Ο Simone δουλεύει στο τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και δεν συγχωρεί την παρανομία, αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά του και έχει να πάρει άδεια έξι χρόνια. 
    Η Claudia κάνει συντηρήσεις έργων τέχνης και μένει με τη γιαγιά της Birgit γιατί δεν μπορεί να συντηρήσει οικονομικά τον εαυτό της μιας και το κράτος της χρωστάει 160.000 ευρώ. 

    Η γιαγιά Birgit ξαφνικά πεθαίνει και η Claudia προκειμένου να μην χρεοκοπήσει, βάζει με την βοήθεια των φιλενάδων της τη γιαγιά της… στο ψυγείο ώστε να συνεχίσει να παίρνει την σύνταξή της. 
    Στο στόχαστρο του Simone θα πέσει και η περίπτωση της Claudia, την οποία θα επισκεφτεί για να ελέγξει. 
    Όμως, δεν μπορεί να προβλέψει πως  θα την ερωτευτεί παράφορα…

    Με ένα πολύ έξυπνο σενάριο και καλές ερμηνείες, το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την παράδοση που έχει στην κωμωδία η Ιταλία. 
    Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα πιστεύω των βασικών χαρακτήρων παρουσιάζουν με αστείο, προφανώς, τρόπο μια πραγματικότητα στην σημερινή Ιταλία που σίγουρα αποτελεί κάτι το αληθινό και εφικτό. 
    Μέσα στα 100 λεπτά της ταινίας θα δεις όσα χρειάζονται να συμβούν επί της οθόνης, σκηνές αστείες και απίστευτα γεγονότα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.


    Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Fabio De Luigi ως Simone και η Miriam Leone (Όνειρα Γλυκά) ως Claudia, διαθέτουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους υπό τις οδηγίες των σκηνοθετών, οι δεύτεροι ρόλοι έχουν ενδιαφέρον και αποτελούν συνδετικά κομμάτια για την ταινία, τα γεγονότα κυλούν γρήγορα και ασταμάτητα με ευχάριστο ρυθμό. 

    Το τραγικό γεγονός της ιστορίας μετατρέπεται με μεγάλη ευκολία σε κάτι απίστευτα κωμικό, τόσο που ο θεατής δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό ή λάθος αλλά θέλει το καλύτερο και το δίκαιο για όλους. 
    Στα θετικά και η παρουσία δύο μεγάλων ηθοποιών, του Eros Pagni και της Barbara Bouchet.

    Το γενικό κοινωνικό σχόλιο της ταινίας την κάνει βέβαια επίκαιρη και στη χώρα μας. 
    Η σύγκρουση του ηθικού με το μη ηθικό και τη δημιουργία μιας αναπάντεχης έλξης είναι η αρχή αυτής της ιστορίας που παρακολουθείται εύκολα και θίγει την πραγματικότητα μια ακόμα φορά με έντονη δόση χιούμορ. 

    Σε αυτή την κατεύθυνση ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλες κωμωδίες με ακόμα περισσότερο καυστικό χιούμορ αλλά και κριτική στην πραγματικότητα.

    Στους κινηματογράφους από 12 Ιουλίου.


    Πάνος Μουζάκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο - Metti la Nonna in Freezer (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top