F Αντίο στα Disneytoon Studios και στα άθλια direct-to-dvd animation μιας άλλης εποχής… - FilmBoy Αντίο στα Disneytoon Studios και στα άθλια direct-to-dvd animation μιας άλλης εποχής… - FilmBoy
  • Latest News

    Αντίο στα Disneytoon Studios και στα άθλια direct-to-dvd animation μιας άλλης εποχής…


    Αναλόγως την ηλικία σας μπορείτε να μην τα έχετε καν ακουστά, όμως το 1990, η κραταιά τότε Disney, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη τεράστια επιτυχία των animatied ταινιών της, αλλά ταυτόχρονα να μη σύρει το brand name της στο βούρκο, ίδρυσε τα Disneytoon Studios, μια θυγατρική που είχε αυτό ακριβώς το καθήκον, να ξεζουμίζει τα επιτυχημένα ips.

    Έχοντας ως σύμμαχο το ουσιαστικό μονοπώλιο που έκανε τα πιτσιρίκια να διψάνε μιας και σπάνια έβγαινε στις αίθουσες πάνω από μία ταινία κινουμένων σχεδίων το χρόνο, άρχισε να κυκλοφορεί “με το κιλό” ταινίες που διαφημιζόταν ως sequels τεράστιων επιτυχιών, όμως ποιοτικά δεν είχαν ουδεμία σχέση.

    Για να μην είμαστε άδικοι, στα 28 χρόνια λειτουργίας των Disneytoon Studios, μας έδωσαν και μερικά διαμαντάκια όπως το A Goofy Movie και το DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp, με κάποιες από τις ταινίες να βρίσκουν το δρόμο και για τις σκοτεινές αίθουσες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πρόσφατα Planes.
    Οι εποχές όμως άλλαξαν, οι εταιρίες που μας χαρίζουν ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι πια πολλές, η αγορά έχει κορεστεί αλλά και μεταλλαχτεί με την είσοδο των streaming υπηρεσιών.

    Με τη τελευταία της ταινία Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast να βγαίνει το 2015, ήταν ξεκάθαρο ότι τα Disneytoon Studios έπνεαν τα λοίσθια, όπως κι έγινε με την Disney να ανακοινώνει την άμεση παύση λειτουργίας τους και την απόλυση του 75μελούς προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίστηκε από το καλεντάρι και η νέα ταινία Planes.
    Αντίο και καλά ξεκουμπ…άντε να μη το πω και γίνω κακός!

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αντίο στα Disneytoon Studios και στα άθλια direct-to-dvd animation μιας άλλης εποχής… Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top