F Halloween trailer: Η μεγάλη επιστροφή που αξίζει ο Michael Myers - FilmBoy Halloween trailer: Η μεγάλη επιστροφή που αξίζει ο Michael Myers - FilmBoy
  • Latest News

    Halloween trailer: Η μεγάλη επιστροφή που αξίζει ο Michael Myers


    Γενικά είμαι αντίθετος στις προσπάθειες αναβίωσης iconic χαρακτήρων, τόσο γιατί τις περισσότερες φορές αυτές γίνονται καθαρά για κερδοσκοπικούς λόγους χωρίς κανένα σεβασμό, όσο και γιατί αυτοί μπορεί να είχαν τεράστια επίδραση την εποχή τους, όμως παρά τις όποιες καλές προθέσεις, αυτοί δεν είναι συμβατοί με το σήμερα.

    Η προ δεκαετίας προσπάθεια του Rob Zombie να δώσει νέα ζωή στον θρυλικό Michael Myers της σειράς Halloween αποδείχτηκε -σχεδόν- απολύτως αποτυχημένη, με τη πρώτη ταινία να έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον ως ταινία τρόμου όμως να έχει ένα αισθητά διαφορετικό ύφος που δεν ταίριαζε στο franchise, ενώ το δεύτερο φιλμ ήταν κατευθείαν για τον απόπατο.

    Μόλις 7 χρόνια μετά το Halloween II, οι Blumhouse και Miramax ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν νέα ταινία, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι αναμενόμενα μέτριες έως ειρωνικές. 
    Όπως η κατάσταση άλλαξε άρδην όταν ανακοινώθηκε ότι αυτή δεν θα είναι ένα reboot αλλά ένα άμεσο sequel του πρωτότυπου φιλμ του 1978, αγνοώντας όλα τα sequel, με τον John Carpenter να επιστρέφει ως δημιουργικός σύμβουλος, διευθυντής παραγωγής αλλά και συνθέτης.

    Το σενάριο του απλά αλλά και μπερδευτικά τιτλοφορημένου ως Halloween έγραψε ο Danny McBride με τον συνεργάτη του Jeff Fradley (Your Highness) και τον David Gordon Green (Stronger) που ανέλαβε και τη σκηνοθεσία.

    Η ταινία λαμβάνει χώρα 40 χρόνια μετά το πρώτο φιλμ, με τον Michael και αποδρά από τη ψυχιατρική φυλακή όπου βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα κλεισμένος και η αδερφή του Laurie να τον περιμένει για να πάρει την εκδίκησή της.
    Jamie Lee Curtis και Nick Castle επιστρέφουν ως Laurie και Michael με τους Judy Greer, Will Patton, Andi Matichak και Virginia Gardner να συμπληρώνουν το cast.

    Πρέπει να ομολογήσω ότι το trailer που έδωσε στη δημοσιότητα η Universal είναι πάρα πολύ καλό, όμως δε μπορώ να μη παρατηρήσω ότι η ταινία και πάλι μοιάζει να ξεφεύγει από το ύφος που περιμέναμε, να είναι πιο μοντέρνα απ’ ότι μας υποσχέθηκαν.
    Το Halloween θα βγει στις αίθουσες… μα φυσικά το Halloween και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Halloween trailer: Η μεγάλη επιστροφή που αξίζει ο Michael Myers Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top