F Κριτική: Πού θα Κοιμηθείς Απόψε; - Garde Alternée (Joint Custody) (2017) - FilmBoy Κριτική: Πού θα Κοιμηθείς Απόψε; - Garde Alternée (Joint Custody) (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Πού θα Κοιμηθείς Απόψε; - Garde Alternée (Joint Custody) (2017)



    Η Γαλλίδα σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Alexandra Leclère επιστρέφει με μια ακόμα κωμωδία τρία χρόνια μετά το ‘Le Grand Partage’ (ελλ. τίτλος: ‘Όλοι Οι Καλοί Χωράνε’) του 2015 και το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική ταινία. 

    Το ‘Garde Αlternée’, όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος του έργου, μας παρουσιάζει την ιστορία ενός ιδιαίτερου ερωτικού τριγώνου. 
    Η Σαντρίν είναι δασκάλα μουσικής, είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Ζαν επί δεκαπέντε χρόνια και έχουν δύο μικρά παιδιά. 
    Ο Ζαν διατηρεί δεσμό ταυτόχρονα και με την Βιρζινί, μια νεαρή βιβλιοπώλη που ζει στην άλλη άκρη της πόλης.  

    Μια μέρα όμως η Σαντρίν μαθαίνει για την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της και ενώ αρχικά τάσσεται εναντίον αυτής της σχέσης, αποφασίζει τελικά να συναντήσει την ερωμένη του Ζαν και να της προτείνει να τον… μοιράζονται μεταξύ τους ανά εβδομάδα! 
    Ο Ζαν αρχίζει να απολαμβάνει αυτή την αλλαγή στη ζωή του μέχρι που και οι δυο γυναίκες δείχνουν να τον διεκδικούν ολοένα και πιο πολύ.

    Διασκεδαστική, ανάλαφρη με διάφορα ευτράπελα και μερικές αστείες σκηνές, η ταινία της Leclère είναι μια τυπική γαλλική κωμωδία που ξέρεις πάνω-κάτω τι θα παρακολουθήσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να λειτουργήσει αρνητικά στον θεατή. 
    Πόσο μάλλον για μια ταινία που την έγραψε και σκηνοθέτησε γυναίκα. 

    Οι δύο γυναίκες της ταινίας φέρεται να αγαπούν πολύ τον Ζαν και το γνωρίζουν πολύ καλά και μεταξύ τους. 
    Ο ρόλος που έχουν μεταξύ τους είναι αφενός ανταγωνιστικός ως προς την διεκδίκηση του Ζαν, αφετέρου η κατάληξη της ταινίας δείχνει μια απρόσμενη συγκατάβαση μεταξύ όλων και έτσι δεν αποχωρεί κανείς από αυτή την ιδιαίτερη σχέση. 


    Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. 
    Υπάρχει ένα προσωρινά αίσιο τέλος στην ιστορία με κάποια αβεβαιότητα για το μέλλον.

    Σίγουρα στα θετικά της ταινίας ανήκει η συμβολή των ηθοποιών. 
    Οι βασικοί τρεις ηθοποιοί της ιστορίας Ζαν, Σαντρίν και Βιρζινί δείχνουν να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους γνωρίζοντας καλά τα στοιχεία της κωμωδίας μέσα από τα γεγονότα που ταράζουν την καθημερινότητα τους και τους φέρνουν μπελάδες και συγκρούσεις. 

    Πέρα από τους βασικούς ηθοποιούς, ευχάριστη νότα προσδίδουν και άλλοι συμπρωταγωνιστές τους όπως ο Μισέλ, ο συνάδελφος του Ζαν, και ο Φίλιξ, βοηθός της Βιρζινί στο βιβλιοπωλείο. 

    Κάποια ιδιαίτερη σκηνοθετική αξία ίσως δεν διαθέτει το έργο αλλά η ιστορία κυλάει γρήγορα και ευχάριστα δίνοντας με το τέλος της μια… πιθανή λύση σε ένα θέμα που μπορεί να προκύψει σε πολλούς ανθρώπους ανά πάσα στιγμή και μέρος.

    Στους κινηματογράφους από 14 Ιουνίου.

    Πάνος Μουζάκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Πού θα Κοιμηθείς Απόψε; - Garde Alternée (Joint Custody) (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top