F Αλλαγή σκυτάλης σε Disney Animation και Pixar λόγω ...παρενόχλησης! - FilmBoy Αλλαγή σκυτάλης σε Disney Animation και Pixar λόγω ...παρενόχλησης! - FilmBoy
  • Latest News

    Αλλαγή σκυτάλης σε Disney Animation και Pixar λόγω ...παρενόχλησης!


    Είναι ένας από τους ανθρώπους που έκανε την Pixar αυτό που είναι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα από την ώρα που μπήκε και στην Disney την αναμόρφωσε πλήρως με αποτέλεσμα τις εξαίρετες παραγωγές που έχουμε τη τύχη να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

    Παρά τις ηγετικές του ικανότητες, το χέρι του John Lasseter φαίνεται ότι ήταν μακρύ, με τον διάσημο animator να γίνεται δέκτης κατηγοριών από γυναίκες υπαλλήλους της εταιρίας για ανάρμοστη συμπεριφορά και συγκεκριμένα για υπερβολικά… πιασίματα, φιλιά και σχόλια για την εξωτερική τους εμφάνιση.

    Μπορεί αυτά να μοιάζουν πταίσματα μπροστά σε αντίστοιχα σκάνδαλα που έχουν σκάσει τους τελευταίους μήνες, όμως σε μια εταιρία όπως η Disney δεν είχαν θέση, με τον Lassetter να μπαίνει αρχικά στον πάγο και τελικά να αποφασίζεται η οριστική αποχώρησή του από την εταιρία στα τέλη του έτους.

    Το δημιουργικό κενό που αφήνει όμως είναι μεγάλο, τόσο στην Pixar της οποίας είχε τα ηνία ως Chief Creative Officer (CCO), όσο και στην Disney που είχε τη θέση του Principal Creative Advisor (PCA).

    Το ταλέντο ξεχειλίζει σε Pixar και Disney με τους ιθύνοντες να επιλέγουν να αναπληρώσουν τις θέσεις με εσωτερικές προαγωγές. 
    Έτσι λοιπόν, από σήμερα νέος CCO της Pixar είναι ο Pete Docter, ένας από τους παλιότερους εργαζομένους της εταιρίας και σκηνοθέτης των Monsters Inc, Up και Inside Out, ενώ τη θέση του PCA στην Disney παίρνει η Jennifer Lee που μπήκε στην εταιρία μόλις το 2011 και έχει συνδυάσει το όνομά της με την αναγέννησή της με ταινίες όπως το Wreck-It Ralph, το Frozen (το οποίο και συν-σκηνοθέτησε) και το Zootopia.
    Μένει να δούμε πως θα τα πάνε στα νέα τους καθήκοντα…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αλλαγή σκυτάλης σε Disney Animation και Pixar λόγω ...παρενόχλησης! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top