F Classics: Ζωντανός-νεκρός 2 - Bride of Re-Animator (1989) - FilmBoy Classics: Ζωντανός-νεκρός 2 - Bride of Re-Animator (1989) - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Ζωντανός-νεκρός 2 - Bride of Re-Animator (1989)




    Το sequel ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα 80's horror anthem, είναι ακόμη ένα καλτ διαμαντάκι που συνέχισε επάξια το μύθο που δημιούργησε η θρυλική πρώτη ταινία.

    Πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο του κλασσικού Re-Animator  o παραγωγός Brian Yuzman περνάει και στη σκηνοθεσία της (βασισμένης και πάλι σε μία ιστορία του μετρ του φαντασιακού τρόμου H.P. Lovecraft) 2ης ταινίας για να παρουσιάσει άλλο ένα λουτρό αίματος μαζί με γερές δόσεις βιτριολικού χιούμορ, σε μία από τις πιο διασκεδαστικές και διαχρονικές κωμωδίες τρόμου. 

    Επαναφέροντας το επιτυχημένο καστ στους κεντρικούς ρόλους, ακολουθεί την ίδια ακριβώς γκροτέσκα αισθητική σε ένα μακάβριο και ταυτόχρονα κωμικό στόρι, φτάνοντας  με άνεση το επίπεδο της πρώτης ταινίας. 
    Κατόρθωμα σπάνιο και διόλου ευκαταφρόνητο για ένα sequel ενός θρυλικού φιλμ.

    Έτσι ο τρελό επιστήμονας  Dr. Herbert West (που όλοι οι θεατές λάτρεψαν στα 80's), μετά τη σφαγή του πρώτου μέρους, επιστρέφει ξανά στο εργαστήριο του και γεμίζει τις σύριγγες με το γνωστό φωσφορούχο πράσινο υγρό για να αναστήσει και πάλι νεκρούς. 



    Μαζί με τον βοηθό του Dan Cain επιχειρούν αυτή τη φορά να επαναφέρουν στη ζωή την νεκρή αγαπημένη του δεύτερου χρησιμοποιώντας μέλη από διάφορα, νεκρά σώματα ενώ παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αστυνομικό επιθεωρητή που τους έχει βάλει στο μάτι. 

    Όταν ο τελευταίος θα επιχειρήσει να τους συλλάβει εισβάλλοντας στο εργαστήριο, η κατάσταση παρεκτρέπεται κι ένα ξέφρενο splater show αρχίζει. 

    Κομμένα κεφάλια που μιλάνε, δάχτυλα που τρέχουν, ανθρώπινα μέλη που σπαρταράν και σκύλοι ζόμπι είναι μερικά από τα απολαυστικά σκηνοθετικά gore ευρήματα του Υzman o οποίος ακολουθώντας την άκρως επιτυχημένη συνταγή της πρώτης ταινίας δένει ιδανικά τρόμο και μαύρη κωμωδία σε ένα απολαυστικό φιλμ, φόρο τιμής στον μύθο του Frankenstein.

    Η ταινία προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, στα πλαίσια του αφιερώματος στον H.P. Lovecraft.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Ζωντανός-νεκρός 2 - Bride of Re-Animator (1989) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top