F Κριτική: Οι Τρομοκρατημένοι - Aterrados (2017) - FilmBoy Κριτική: Οι Τρομοκρατημένοι - Aterrados (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Οι Τρομοκρατημένοι - Aterrados (2017)




    Το Aterrados εμπεριέχει όλα τα στοιχεία του μεταφυσικού και γενικότερα παραφυσικού τρόμου τα οποία πολλοί αγαπάνε να φοβούνται. 
    Απόκοσμες μορφές που περιπλανιούνται, μυστηριώδεις φωνές μέσα από τους τοίχους, και ανεξήγητοι φόνοι και ατυχήματα συνθέτουν έναν τρομακτικό καμβά με τον οποίο ζωγραφίσει ο σκηνοθέτης Demian Rugna.

    Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται γνωστά και να μοιάζουν συνηθισμένα στο συγκεκριμένο είδος τρόμου, αλλά δίνονται με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο από τον ανερχόμενο Αργεντινό δημιουργό. 
    Φτιάχνοντας μια σκοτεινή ατμόσφαιρα και με μια μόνιμη υποψία κινδύνου η οποία αιωρείται, διατηρεί το ανεξήγητο μυστήριο και κρατάει ψηλά τα επίπεδα αγωνίας δίνοντας ένα αποτέλεσμα το οποίο γίνεται συχνά φοβιστικό, χαρίζοντας μας παράλληλα και μερικές ανατριχιαστικές σκηνές. 

    Από την αρχή προσπαθεί να ανασηκώσει τους θεατές από τις καρέκλες τους με μια πολύ δυνατή σκηνή, και στη συνέχεια δείχνει διάθεση να παίξει μαζί τους, μεταδίδοντας τους τις φοβίες των πρωταγωνιστών. 
    Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η θεματολογία η οποία είναι και αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στους φαν των horror movies. 

    Πάντα το ανεξήγητο προκαλεί φόβο, και η προσπάθεια απαντήσεων που ξεφεύγουν από τη λογική και σταδιακά παίρνουν μεταφυσικές προεκτάσεις γιγαντώνουν αυτό το συναίσθημα. 



    Γνωρίζοντας φυσικά τα παραπάνω, ο Rugna τα εκμεταλλεύεται για να βασίσει την ταινία του και να χτίσει την ιστορία του θέλοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών, φιλοδοξώντας μέχρι και να τους αναστατώσει, ισορροπώντας πάντα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, το υπαρκτό και το φανταστικό. 
    Βέβαια το τι είναι πραγματικό ή έγκειται στη σφαίρα της φαντασίας, διαθέτει μια ιδιόμορφη υποκειμενικότητα.

    Όσοι ιντριγκάρονται με τα συγκεκριμένα θέματα θα περάσουν πολύ ευχάριστα την ώρα τους. 
    Ή και πολύ τρομακτικά. 
    Ανάλογα με τη σκοπιά που θα το δουν. 

    Γιατί στο εγγύς μέλλον αν αρχίσετε να αγχώνεστε πριν ανοίξετε μια ντουλάπα, πριν διαβείτε μια κλειστή πόρτα, ή πριν ανακαλύψετε από πού προέρχεται η περίεργη φασαρία του γείτονα, θα ξέρετε τουλάχιστον από πού προήλθα αυτοί οι προβληματισμοί.

    Η ταινία προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Οι Τρομοκρατημένοι - Aterrados (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top