F Μια Νέα Γυναίκα - Jeune Femme (Montparnasse Bienvenüe) - FilmBoy Μια Νέα Γυναίκα - Jeune Femme (Montparnasse Bienvenüe) - FilmBoy
  • Latest News

    Μια Νέα Γυναίκα - Jeune Femme (Montparnasse Bienvenüe)


    H One from the Heart παρουσιάζει το βραβευμένο ντεμπούτο της Leonor Serraille, Μια Νέα Γυναίκα (Jeune Femme).
    Πρόκειται για μια γυναικεία ταινία στην κυριολεξία αφού όλο το συνεργείο απαρτίζεται από γυναίκες επαγγελματίες, όπως η διευθύντρια φωτογραφίας, η μουσικοσυνθέτης, η μοντέζ, η παραγωγός, οι σχεδιάστριες ήχου, καθώς και η σκηνογράφος.

    Απογοητευμένη ερωτικά, χωρίς χρήματα, με παρέα μόνο μια γάτα και τις φιλικές πόρτες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, η νεαρή Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από μεγάλη απουσία.
    Τυχαίες και μη συναντήσεις θα τη φέρουν σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, κυρίως όμως με τις πραγματικές επιθυμίες και τα όνειρά της σε μια ατίθαση, επίμονη προσπάθεια να ξαναστήσει τη ζωή της με τους ολότελα δικούς της όρους.

    Η πρωτοεμφανιζόμενη Leonor Serraille, φέρνοντας στο μυαλό τη φρεσκάδα της νουβέλ βαγκ, αλλά με ένα προσωπικό, δικό της μοντέρνο τρόπο, σκιαγραφεί μοναδικά όχι απλά ένα ξεχωριστό, περίπλοκο πορτρέτο γυναικείας χειραφέτησης, αλλά μαζί μιας ολόκληρης συχνά αθέατης γενιάς που πασχίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα και τα όνειρά της σε μια απρόσωπη, σχεδόν εχθρική μεγαλούπολη.
    Η Laetitia Dosch (Η Ομορφότερη Εποχή), εύθραυστη όσο και κωμική, πέφτει, χτυπά, τσαλακώνεται αλλά πάντα σηκώνεται, λάμποντας σε έναν αξέχαστο ρόλο που θα μείνει κλασσικός στο σινεμά και ήδη θεωρείται μια από τις πλέον υποσχόμενες νέες ηθοποιούς στη Γαλλία.



    H ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών στο επίσημο τμήμα Un Certain Regard και βραβεύθηκε με τη Χρυσή Κάμερα για την καλύτερη πρώτη ταινία ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του Φεστιβάλ.
    Στη συνέχεια προβλήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα Φεστιβάλ Λονδίνου, Κάρλοβι Βάρι, Βιέννης, Αμβούργου, Μπουσάν στη Ν.Κορέα, Σαράγεβο, αλλά και στη Στοκχόλμη όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

    Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η χαρισματική Laetitia Dosch βραβεύθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Λυμιέρ (οι γαλλικές Χρυσές Σφαίρες) για την ερμηνεία της.
    Η ταινία έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
    Στους κινηματογράφους από 29 Μαρτίου.

    ΔΤ από την One From The Heart.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μια Νέα Γυναίκα - Jeune Femme (Montparnasse Bienvenüe) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top