F Κριτική: Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - Film Stars Don't Die in Liverpool - FilmBoy Κριτική: Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - Film Stars Don't Die in Liverpool - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - Film Stars Don't Die in Liverpool




    Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο της ηθοποιού Gloria Grahame, και επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της και στη σχέση που ανέπτυξε με τον νεαρό ηθοποιό Peter Turner

    Η Gloria Grahame ήταν μια ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες του '40 και του '50, έχοντας σημαντικές διακρίσεις και ένα Oscar για την ερμηνεία της στο The Bad and the Beautiful με τον Kirk Douglas
    Tα επόμενα χρόνια δεν προσαρμόστηκε στη μεταβατική περίοδο του κινηματογράφου με αποτέλεσμα να στραφεί στην τηλεόραση και στο θέατρο, για να επιστρέψει και πάλι στις παραγωγές τη δεκαετία του '70.

    Ο σκηνοθέτης Paul McGuigan του πολύ ενδιαφέροντος και υποτιμημένου Lucky Number Slevin, παίρνει μια ιστορία αγάπης η οποία κινούμενη στον κινηματογραφικό χώρο μπορεί να θυμίσει κάτι από Sunset Boulevard όσον αφορά τον κεντρικό χαρακτήρα. 
    Μέσα από αυτή την ιστορία μας μιλάει για τις σχέσεις, τη ματαιοδοξία της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας, τη φήμη, τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες. 

    Δυστυχώς όμως το δραματικό κλίμα της ταινίας τείνει σταδιακά προς το μελόδραμα βαραίνοντας αρκετά το κλίμα. 
    Και όχι με την καλή έννοια. 
    Καθαρά σκηνοθετικά ο McGuigan πετυχαίνει μερικές ωραίες εναλλαγές μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, παίζει έξυπνα σε ορισμένα σημεία ανάμεσα στις διαφορετικές οπτικές των δύο πρωταγωνιστών, ενώ χρησιμοποιεί κατάλληλα μουσικά διαλείμματα και σινεφίλ χιούμορ. 



    Όμως με το όχι τόσο ενδιαφέρον σενάριο και τη μελοδραματική προσέγγιση, η ταινία κάνει μια αισθητή κοιλιά στο μέσο, με τα συνεχή μπρος πίσω τελικά να κουράζουν προς το τέλος.

    Ερμηνευτικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους δύο πρωταγωνιστές όπου συναντάμε την Annette Bening (20th Century Women) και τον Jamie Bell (Fantastic 4). 
    Ατομικά η Bening η οποία έχει και τον ρόλο με το μεγαλύτερο δραματικό ενδιαφέρον, είναι αρκετά καλή και πειστική βγάζοντας όλη την αφέλεια, την ανασφάλεια, αλλά και τη φιλοδοξία που έχει ο ρόλος της, ενώ  από την άλλη και ο Jamie Bell ταιριάζει στο ρόλο, χωρίς να εντυπωσιάζει. 

    Συνδυαστικά όμως, και λόγω της διαφοράς ηλικίας, δημιουργείται μια απεικόνιση που έχει τα πάνω και τα κάτω της. 
    Είναι φορές που οι δύο πρωταγωνιστές καταφέρνουν να μας κερδίσουν, αλλά υπάρχουν και σκηνές που φαίνεται να υπάρχει μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα. 

    Τελικά αυτό που έχουμε είναι μια ρομαντική ιστορία με (μελο)δραματικά στοιχεία, η οποία όμως φαίνεται να απευθύνεται σε ένα πιο ενήλικο κοινό το οποίο θα βρει πιο πολλά κοινά με την πρωταγωνίστρια, και θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει καλύτερα και να ευχαριστηθεί περισσότερο τις αρκετές κινηματογραφικές αναφορές που υπάρχουν.

    Στους κινηματογράφους από 8 Φεβρουαρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - Film Stars Don't Die in Liverpool Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top