F TIFF 2017: Νιούτον - Newton review - FilmBoy TIFF 2017: Νιούτον - Newton review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Νιούτον - Newton review



    Ο Newton Kapur είναι ένας νεαρός (παρα)μορφωμένος Ινδός που εργάζεται ως ταπεινός δημόσιος υπάλληλος. 
    Έχει μανία με την τάξη, τη τήρηση των κανόνων σε μια κοινωνία που αυτά τα χαρακτηριστικά είναι υπό εξαφάνιση. 

    Τη περίοδο των εκλογών επιλέγεται ως αντιπρόσωπος όμως για κακή του τύχη τον στέλνουν στο πιο επικίνδυνο εκλογικό κέντρο της χώρας, στη μέση της ζούγκλας, σε μια περιοχή που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν υπό τον έλεγχο κομμουνιστών ανταρτών που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις. 

    Γι' αυτό το λόγο, έχει ως συνοδεία ολόκληρη στρατιωτική μονάδα υπό τη διοίκηση ενός “καραβανά” που έχει συνηθίσει να τελειώνει τις υποθέσεις του με τους παλιούς “πλάγιους ” τρόπους, με τους δύο άνδρες να έρχονται συνεχώς σε κόντρα.


    Παρότι 100% ινδικής παραγωγής, ο Amit Masurkar μας παραδίδει μια ταινία με όλα τα χαρακτηριστικά μιας αμερικάνικης indie κομεντί. 
    Ένας συμπαθής αλλά ιδιόρρυθμος ήρωας βρίσκεται μπλεγμένος στα γρανάζια μιας μηχανής που, παρά τη μόρφωσή του, δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί. 

    Αυτό όμως δε μπορεί να τον κάνει να εγκαταλείψει τις αξίες του, με κωμικά αλλά και πιο σοβαρά αποτελέσματα, αφού στη μέση αυτής της κόντρας μπαίνουν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, τα πραγματικά θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου.

    Μια “μικρή” ευχάριστη ταινία που θα μπορούσε εύκολα να γεμίσει σε μερικούς μήνες τα θερινά της χώρας, με αρκετό χιούμορ αλλά και food for thought.

    Αλέξης Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Νιούτον - Newton review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top