F TIFF 2017: Μενάσε - Menashe review - FilmBoy TIFF 2017: Μενάσε - Menashe review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Μενάσε - Menashe review




    Βρισκόμαστε σε μια ορθόδοξη Εβραϊκή κοινότητα του Brooklyn. 
    Ο Menashe είναι ένα πιστό μέλος της, ο οποίος έμεινε χήρος πριν ένα χρόνο και σε αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να βρει νέα σύντροφο, όπως επιβάλλει η θρησκεία. 

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο γιος του να περνάει στα χέρια της οικογένειας του κουνιάδου του. 
    Ο Menache τον υπεραγαπάει και δε θα αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί, όμως παρά τις καλές του προθέσεις, ο ανεύθυνος χαρακτήρας του τον εμποδίζει να αποδείξει ότι είναι ικανός να μεγαλώσει το αγόρι μόνος του.

    Στα χνάρια του σινεμά του Ira Sachs, ο Joshua Z Weinstein παρουσιάζει μια αστική κοινωνική κομεντί με επίκεντρο μια θρησκευτική κοινότητα, άγνωστη και ίσως παραγνωρισμένη από το ευρύ κοινό. 



    Παρ’ όλ' αυτά, η θρησκεία παραμένει μονάχα σε ρολό καταλύτη και δεν περνάει στο προσκήνιο, με το Menashe να είναι μια αυθεντική ιστορία πατρικής αγάπης και ευθύνης, με τη κωμική φλέβα του ερασιτέχνη πρωταγωνιστή Menashe Lustig να αποτελεί κλειδί για το ύφος της. 

    Στα μειονεκτήματα, η ταινία σπαταλάει πολύ από το χρόνο της στη παρουσίαση του τρόπου ζωής της κοινότητας, ο οποίος ούτε επεξηγείται βαθύτερα ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη κινηματογραφική αξία. 
    Παρότι το φιλμ λοιπόν, χάνει συχνά πυκνά το δρόμο του, εν τέλει καταφέρνει να επιτύχει το στόχο του παρουσιάζοντάς ένα γλυκόπικρο στόρυ που σε κερδίζει.

    Αλέξης Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Μενάσε - Menashe review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top