F Κριτική: Success Story - FilmBoy Κριτική: Success Story - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Success Story



    Ο Νίκος Περάκης που όλοι αγαπήσαμε μέσα από το Λούφα και Παραλλαγή, επιστρέφει με άλλη μια σατυρική ταινία. 
    Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει το Success Story ενός μεγαλογιατρού (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Short Fuse) που θέλει να μπει στο χώρο της πολιτικής.

    Καλύπτοντας ένα χρονικό εύρος 10 περίπου χρόνων, μας παρουσιάζει όλη την ιστορία της ανόδου και των σκοτεινών σημείων που υπάρχουν σε μια τέτοια πορεία. 
    Εικονικοί γάμοι, παράνομες σχέσεις, ναρκωτικά, αμφιβόλου προέλευσης περιουσία, εκβιασμοί. 

    Ότι υπάρχει δηλαδή στα παρασκήνια κάθε ματαιόδοξης προσωπικότητας που θέλει να αναρριχηθεί, ακόμα και επί πτωμάτων, στην κοινωνική και πολιτική πυραμίδα. 
    Αλλά και στην καλλιτεχνική, όπου μας δίνει και εκεί τα επικίνδυνα backstage και τις ανήθικες συχνά συμφωνίες που γίνονται, μεταφέροντας την υποκρισία στη ζωή για την επίτευξη των στόχων τους.

    Όλα αυτά περνάνε μπροστά μας, άλλα πιο έντονα και άλλα πιο επιφανειακά, σατιρίζοντας και προσπαθώντας να αγγίξει τα παθογόνα (και) για την ελληνική κοινωνία θέματα. 
    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στόρι, το οποίο είναι αρκετά προσιτό καθώς κινείται στα ελληνικά δεδομένα των τελευταίων ετών (αν και δεν εκπροσωπεί τον μέσο πολίτη), ενώ το σενάριο το οποίο δεν είναι του Περάκη ως συνήθως αλλά της Κατερίνας Μπέη, έχει τις πετυχημένες ατάκες του.


    Στο όλο εγχείρημα όμως δεν βοηθάει η τακτική των συνεχόμενων flashback, τα οποία από ένα σημείο και μετά κουράζουν και δεν δημιουργούν μια καλή ροή στην αφήγηση σε δύο χρόνους. 
    Μια τακτική η οποία με τη συχνότητα που γίνεται και με τα συνεχή μπρος πίσω, είναι πολύ δύσκολο να παρέχει συνοχή. 

    Επίσης το αρκετά φλύαρο voice over δεν εξυπηρετεί στην αφήγηση, και δεν μας δίνει ουσιαστικά επιπλέον στοιχεία για το βάθος των χαρακτήρων.
    Εδώ συναντάμε στον πρώτο ρόλο τον αντιήρωα Παναγή, τον οποίο ερμηνεύει με αρκετή επιτυχία ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 

    Πολύ καλή επιλογή στο πλευρό του η Φιόνα Γεωργιάδη, με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς να κρατούν β’ ρόλους (Πάνος Μουζουράκης, Τόνια Σωτηροπούλου (The Baqchelor), Θεωνά μεταξύ άλλων), ενώ υπάρχουν και ορισμένα ενδιαφέροντα guest.

    Οι φίλοι των ταινιών του Περάκη μάλλον ξέρουν τι θα δουν και πιθανότατα θα μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. 
    Οι λιγότερο φανατικοί όμως μάλλον θα αναπολούν τη Λούφα φεύγοντας από την αίθουσα.

    Στους κινηματογράφους από 2 Νοεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Success Story Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top