F Mimosas του Oliver Laxe - FilmBoy Mimosas του Oliver Laxe - FilmBoy
  • Latest News

    Mimosas του Oliver Laxe


    Ένα καραβάνι συνοδεύει έναν ετοιμοθάνατο Σεΐχη, διασχίζοντας την οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο. 
    Η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί με τους αγαπημένους του. 
    Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. 
    Οι άνθρωποι του καραβανιού, που φοβούνται το πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, αρνούνται να συνοδεύσουν τον νεκρό. 

    Ο Άχμεντ και ο Σαΐντ, δύο κλέφτες που ταξιδεύουν με το καραβάνι, προσποιούνται πως ξέρουν το δρόμο και υπόσχονται να εκπληρώσουν την επιθυμία του αποθανόντα. 
    Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένας άνδρας με το όνομα Σακίμπ είναι ο επίλεκτος που θα ταξιδέψει στα βουνά με μια αποστολή: να βοηθήσει αυτό το αυτοσχέδιο καραβάνι.

    Στη δεύτερη του ταινία, ο βραβευμένος στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, Oliver Laxe, δίνει μία μαγευτική και μινιμαλιστική οπτική μιας "Ανατολικής δύσης", αποδεικνύοντας το ταλέντο του μέσα από μία επική ιστορία όπου οι πρωταγωνιστές νιώθουν την πίστη και μιλούν ευθέως για αυτή. 



    Το Mimosas, εμπνευσμένο από τα ταξίδια του σκηνοθέτη μέσα στην μαροκινή έρημο και από το Σουφισμό, θέτει στο επίκεντρό του τόσο μία φυσική όσο και μία μεταφυσική αναζήτηση. 

    Γυρισμένο με φόντο την επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, είναι μια ταινία που λαμβάνει χώρα σε μία παράδοξη διασταύρωση δύο κόσμων: του αρχαίου και του σύγχρονου, όπου δοκιμάζεται η πίστη, η αντοχή και η δύναμη του φόβου.

    Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο τα μεσάνυχτα, για όλο τον Νοέμβριο αποκλειστικά στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

    ΔΤ από την WEIRDWAVE.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Mimosas του Oliver Laxe Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top