F Κριτική: Wild Mouse - Wilde Mous - FilmBoy Κριτική: Wild Mouse - Wilde Mous - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Wild Mouse - Wilde Mous




    Ο Georg (Josef Hader, Εγώ και ο Καμίνσκι) είναι ένας άντρας μέσης ηλικίας που δείχνει να έχει μια ικανοποιητική ζωή. 
    Εργάζεται ως κριτικός μουσικής, είναι παντρεμένος αρκετά χρόνια με τη γυναίκα του, και τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί. 
    Όταν όμως χάνει τη δουλειά του, αυτή η ηρεμία εξαφανίζεται, και σταδιακά δίνει τη θέση της σε μια ψύχωση προς το αφεντικό του ζητώντας εκδίκηση.

    Μια ιδιαίτερη ταινία από την Αυστρία δια χειρός Josef Hader ο οποίος σκηνοθετεί, γράφει, και πρωταγωνιστεί. 
    Και η ιδιαιτερότητα αυτής έρχεται όχι τόσο από το θέμα, όσο από την προσέγγιση. 

    Παίρνοντας βασικά καθημερινά προβλήματα, όπως η απώλεια εργασίας, ή τα οικογενειακά προβλήματα, φτιάχνει μια ξεχωριστή μαύρη κωμωδία, δίνοντάς μας σουρεαλιστικές καταστάσεις, κυρίως γύρω από την εκδίκηση που προσπαθεί να πάρει ο πρωταγωνιστής με διάφορους τρόπους εις βάρος του αφεντικού του.

    Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τα ακραία σκηνικά που ακολουθούν, μας δείχνει ξεκάθαρα πώς μπορεί ένας απλός καθημερινός άνθρωπος να φτάσει στα άκρα, και να οδηγηθεί σε πράξεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι ικανός να κάνει, λόγω των προβλημάτων και των δυσκολιών που συναντά στη ζωή του. 


    Διατηρώντας όμως πάντα μια κωμική ματιά, δεν βαραίνει ποτέ το κλίμα δραματικά. 
    Το αντίθετο μάλιστα, καθώς είναι φορές που καταφέρνει να βγάζει αυθόρμητο γέλιο.

    Όλα αυτά γύρω από τον πρωταγωνιστή, τον οποίο παραδίδει αρκετά πετυχημένα ο Josef Hader, προσπαθώντας να μας διασκεδάσει με την, άλλες φορές υπερκινητική, και άλλες φορές μονότονη ερμηνεία του. 
    Αυτή η προσπάθεια βέβαια δεν πετυχαίνει πάντα, καθώς δεν είναι και πάντα εύκολο να ακολουθήσουμε το ιδιαίτερο χιούμορ του δημιουργού. 

    Έτσι έχουμε κάποια επεισόδια να μην είναι πετυχημένα, άλλα να δείχνουν αμήχανα και το χιούμορ να μην εκφράζεται με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ αρκετοί β’ ρόλοι δείχνουν διακοσμητικοί και οι σχέσεις τους με τους πρωταγωνιστές δείχνουν επιφανειακές.

    Το αποτέλεσμα είναι μια σίγουρα ιδιαίτερη μαύρη κωμωδία. 
    Έχει τις στιγμές της, βγάζει σε ορισμένα σημεία γέλιο, αλλά υπάρχουν και αρκετά σημεία που δεν καταφέρνει να μας αγγίξει ή να μας ενθουσιάσει.

    Στους κινηματογράφους από 5 Οκτωβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Wild Mouse - Wilde Mous Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top