F Κριτική: Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης - Raid dingue - FilmBoy Κριτική: Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης - Raid dingue - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης - Raid dingue




    Μια γυναίκα αστυνομικός ονειρεύεται να μπει σε μια ειδική ομάδα της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα και με τον τίτλο της ταινίας μπορούμε να την αποκαλούμε ΜΑΤ. 

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις, και οι συνεχείς γκάφες της φέρνουν προβλήματα στο αστυνομικό τμήμα που ανήκει. 
    Τελικά όμως με εντολή του πατέρα της ο οποίος είναι και υπουργός, τη δέχονται στην προεπιλογή των ΜΑΤ, με την ελπίδα ότι θα αποθαρρυνθεί από την σκληρή εκπαίδευση.

    Άλλη μια κωμωδία που μας έρχεται από τη Γαλλία, αλλά όπως και οι περισσότερες που έχουμε δει αυτό το καλοκαίρι, δεν καταφέρνει να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό της. 

    Η ιδέα δεν είναι κακή, αν και η χρησιμοποίηση μιας πρωταγωνίστριας με ιδιαίτερο «ταλέντο» σε λάθη και παρεξηγήσεις δεν είναι ασυνήθιστη. 
    Δυστυχώς το πρόβλημα εδώ δεν είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας αλλά ο τρόπος παρουσίασης.

    Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Dany Boon (Ο Αρχιτσιγκούνης) χρησιμοποιεί μια θηλυκή έκδοση του Κλουζώ προσπαθώντας να φτιάξει μια ταινία ευτράπελων και ατυχημάτων. 


    Αυτό που δημιουργεί όμως είναι μια υπερβολική πρωταγωνίστρια (Alice Pol, Μια Αγκαλιά στην Άκρη του Κόσμου) η οποία δεν χαρακτηρίζεται απλά από αφέλεια που οδηγεί σε ατελείωτες γκάφες, αλλά κυρίως από ανωριμότητα, που κάνει την παρακολούθηση κουραστική με τα παιδιάστικα καμώματά της. 

    Το σενάριο επίσης δεν βοηθάει, καθώς το ανάλογα ανώριμο χιούμορ βγάζει γέλιο σε ελάχιστες περιπτώσεις, η καθοδήγηση της πλοκής από τον πατέρα και υπουργό της πρωταγωνίστριας δείχνει παράλογη σε ένα κατά τα άλλα αναμενόμενο σε εξέλιξη στόρι, και η όποια απόπειρα για μια κοινωνική κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης αντρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο, χάνεται από την έλλειψη σοβαρότητας του όλου εγχειρήματος.

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, η Alice Pol βγάζει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που απαιτεί ο ρόλος της, ο «αρχιτσιγκούνης» Dany Boon κάνει ακριβώς το αντίθετο όπως επίσης απαιτεί ο ρόλος του, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

    Άλλη μια άστοχη προσπάθεια κωμωδίας από τη Γαλλία.
    Στους κινηματογράφους από 20 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης - Raid dingue Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top