F Best Asian Films: The Calamari Wrestler (2004) - FilmBoy Best Asian Films: The Calamari Wrestler (2004) - FilmBoy
  • Latest News

    Best Asian Films: The Calamari Wrestler (2004)


    Η συγκεκριμένη  ανήκει σε εκείνο το είδος ταινιών, που είναι τόσο κακές, ώστε να γίνονται cult. 
    Πραγματικά κατά τη διάρκεια της δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω με τα κωμικοτραγικά που συνέβαιναν και ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που είναι δοσμένα ή να κλάψω για τον χρόνο που έχασα. 
    Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς.

    To… σενάριο έχει ως εξής: 
    O Taguchi είναι το μεγαλύτερο αστέρι της ιαπωνικής πάλης. 
    Τη στιγμή όμως της μεγαλύτερης επιτυχίας του, όταν κατακτάει τον ιαπωνικό τίτλο, κάνει την εμφάνισή του ένα απίθανο πλάσμα, μισό καλαμάρι, μισό άνθρωπος και νικάει τον Taguchi με “κανονικούς” κανόνες πάλης μάλιστα. 

    Λίγο αργότερα. αποκαλύπτεται πως το ανθρωπόμορφο καλαμάρι είναι στην πραγματικότητα ένας πρώην πρωταθλητής, ο Kanichi Iwata, ο οποίος είχε χαθεί από το προσκήνιο λόγω μιας θανατηφόρας αρρώστιας, την οποία όμως ξεπέρασε όταν μεταμορφώθηκε σε καλαμάρι.  
    Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο επειδή ο Iwata παλαιότερα ήταν μέντορας του Taguchi αλλά είχε και σχέση με την τωρινή κοπέλα του, Miyako, την οποία και εγκατέλειψε χωρίς προειδοποίηση όταν διαπίστωσε πως ήταν άρρωστος. 

    Αν δεν σας έφτασαν αυτά μάθετε πως στην διάρκεια της ταινίας ο Calamari αντιμετωπίζει ένα ανθρωπόμορφο χταπόδι αλλά και μια καραβίδα.


    Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας ο Minoru Kawasaki, ο οποίος προφανώς και είναι θεόμουρλος, ακόμα και για Ιάπωνας. 
    Πέρα απ'όλα τ'άλλα μου δίνει την εντύπωση πως θέλει να περάσει και κάποια κοινωνικά μηνύματα για τον ρατσισμό και ίσως και για τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας, ενώ άπλετο γέλιο προκαλεί και η προσπάθεια να συμπεριλάβει και ρομάντζο σε όλη αυτήν την τρέλα.

    Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Osamu Nishimura, o οποίος είναι επαγγελματίας παλαιστής, κάτι που φαίνεται κιόλας εδώ που τα λέμε. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι και ο ίδιος είχε αποσυρθεί για κάποιο διάστημα από το προσκήνιο λόγω καρκίνου, γεγονός που μάλλον έπαιξε το ρόλο του και στο σενάριο της ταινίας. 
    Ως Taguchi, ο Akira Nogami, ακόμα ένας παλαιστής.

    Για τα τεχνικά δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς, πέρα από τα τεράστια κουστούμια ανθρωπόμορφων θαλασσινών, τα οποία είναι τόσο μη πιστευτά, που προκαλούν το γέλιο σε κάθε εμφάνισή τους.

    Το Ika resuraa (όπως είναι ο Ιαπωνικός τίτλος) είναι μια ταινία με τέτοιο σενάριο και πρωταγωνιστές επαγγελματίες παλαιστές. 
    Δείτε το με δικιά σας ευθύνη.

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Best Asian Films: The Calamari Wrestler (2004) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top