F Best Asian Films: Daisy (Deiji) (2006) - FilmBoy Best Asian Films: Daisy (Deiji) (2006) - FilmBoy
  • Latest News

    Best Asian Films: Daisy (Deiji) (2006)



    Το εντυπωσιακό cast και το γεγονός πως έχει γυριστεί στο Άμστερνταμ, έκαναν το «Daisy» να μοιάζει με μια ταινία που θα ξέφευγε από τα στερεότυπα του ρομάντζου, αλλά τελικώς, αν και αρκετά ευχάριστη και οπτικά εντυπωσιακή, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

    Η Hye-yeong  είναι μια Κορεάτισσα που ζει στο Άμστερνταμ, περνώντας τη ζωή της δουλεύοντας στην αντικερί του παππού της και ζωγραφίζοντας πορτραίτα για τουρίστες. 
    Μία μέρα αρχίζει να δέχεται λουλούδια καθημερινά την ίδια ώρα, από έναν μυστικό θαυμαστή, για τον οποίο πιστεύει πως είναι ένας άνδρας από το παρελθόν της, που κάποτε της είχε χτίσει μια μικρή γέφυρα για να πηγαίνει πιο άνετα στο σπίτι της.

    Μια μέρα γνωρίζει τον Jeong-woo, θεωρεί πως αυτός είναι υπεύθυνος για τα λουλούδια και οι δυο τους καταλήγουν σιγά σιγά να γίνουν ζευγάρι. 
    Αυτό όμως που δεν γνωρίζει  είναι πως ο Jeong-woo είναι πράκτορας της Ιντερπόλ, που αναζητεί Ασιάτες εγκληματίες στην Ολλανδία και πως τα λουλούδια τα στέλνει στην πραγματικότητα ο Bak-ee, ένας δολοφόνος της κινεζικής μαφίας. 

    Όταν μπαίνει και αυτός στη ζωή της, δημιουργείται ένα επικίνδυνο ερωτικό τρίγωνο, με τους δύο άντρες αντιμέτωπους και εκείνη να προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο έρωτας της ζωής της.

    Σκηνοθέτης της ταινίας ο Andrew Lau, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στον τεχνικό τομέα, αλλά το χάνει αρκετά στον καλλιτεχνικό. 
    Αρχικά, υπάρχει πάρα πολύ αφήγηση, με ένα μεγάλο ποσοστό της ταινίας να περιγράφεται, χωρίς να βλέπουμε πραγματικά την εξέλιξη. 


    Επίσης, αν και πρόκειται ουσιαστικά για μια ερωτική ιστορία, η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αργή, με τον Lau να φαίνεται να πιστεύει πως σκηνοθετεί κάποιο μεγάλο αριστούργημα αντί για ένα ακόμα ρομάντζο.

    Από την άλλη, η φωτογραφία του ιδίου και του Ng Man-ching εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το Άμστερνταμ ως τοποθεσία, κυρίως μέσω της αντίθεσης της γκρίζας, γοτθικής ομορφιάς της πόλης, με τους γαλανούς ουρανούς και τα ανθισμένα χωράφια της εξοχής. 
    Πολύ καλογυρισμένες είναι επίσης οι σκηνές δράσης, όπου το μοντάζ των Kim Jae-beom και Kim Sang-beom βρίσκει το απόγειό του,  αν και είναι σχετικά λίγες στην διάρκεια του φιλμ.

    Ως Hye-yeong, η πανέμορφη Gianna Jun (Blood: The Last Vampire), η οποία είναι όπως συνήθως γοητευτική και αποδίδει αρκετά καλό έναν ρόλο, ο οποίος δεν έχει πολλά λόγια, αλλά απαιτεί από αυτήν μια πλειάδα συναισθημάτων. 

    Ως  Bak-ee, ο Jung Woo-sung (The Good, The Bad, The Weird), ο οποίος δείχνει, όπως πάντα εξαιρετικά cool, σε έναν ρόλο που σχεδιάστηκε για αυτόν τον σκοπό, ως ευαίσθητος εγκληματίας. 
    Ο Lee Seong-jae ως Jeong-woo έχει, δυστυχώς, αρκετά βαρετό ρόλο, που δεν του δίνει τη δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του.

    Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για flick, αλλά η ατμόσφαιρα της πόλης και το γενικότερο οπτικό κομμάτι το κάνουν να ξεχωρίζει από την πληθώρα παρόμοιων παραγωγών.

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Best Asian Films: Daisy (Deiji) (2006) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top