F BLOOD:Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - BLOOD:THE LAST VAMPIRE - FilmBoy BLOOD:Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - BLOOD:THE LAST VAMPIRE - FilmBoy
  • Latest News

    BLOOD:Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - BLOOD:THE LAST VAMPIRE

    **********   4/10

    Δε ξέρω πόσοι θα είδατε και θα θυμάστε την Αυτοκρατορία των Λύκων το 2005. 
    Επρόκειτο για τη προσπάθεια του γάλλου σκηνοθέτη Chris Nahon να μιμηθεί το περίφημο Πορφυρά Ποτάμια του 2000, προσπάθεια που απέτυχε εντελώς και ας είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές.

    Τώρα ο ίδιος σκηνοθέτης φαίνεται να προσπαθεί να μιμηθεί το Crouching Tiger, Hidden Dragon, με μια ...πολυεθνική Asian-style action ταινία, η οποία ανοίγει σήμερα στην Αμερική.

    Η Σαγια (η Κορεατισσα Gianna Jun) δείχνει σαν μια συνηθισμένη έφηβη αλλά στη πραγματικότητα είναι ένα παιδί ηλικίας εκατοντάδων χρόνων από πατέρα-άνθρωπο και μητέρα-βρικόλακα, και η οποία έχει εκπαιδευτεί από μια μυστική αίρεση με σκοπό να εξοντώνει δαίμονες η άλλα βαμπίρ.

    Τελευταία της αποστολή είναι να καθαρίσει μια Αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ιαπωνία του 1970. Εκεί θα γνωρίσει τη κόρη ενός στρατηγού, την Αλις (η ιταλοαμερικανη Allison Miller από το πρόσφατο 17 Again) και θα προσπαθήσει να τη σώσει, αν και εκείνη μπλέκεται συνέχεια σε μπελάδες.
    Φυσικά, υπάρχει και το πιο δυνατό και το πιο αιμοβόρο βαμπίρ ή δαίμονας (δεν είναι ξεκάθαρο τι από τα δυο είναι!) από όλα, η Ονεγκιν (το πρώην μοντέλο Koyuki), με ...ιδιαίτερο γούστο στη γκαρνταρόμπα της και με μίσος προς τη Σαγια.  

    Βασισμένο σε ένα ωριαίο animation, το Blood:The Last Vampire δείχνει από το trailer ότι θα είναι διασκεδαστικό για το κόσμο, αλλά οι κριτικές του δεν είναι ενθαρρυντικές.

    Το Ευαγγέλιο των horror movies, λέει ότι ο Chris Nahon ασχολείται περισσότερο με τα φίλτρα στις κάμερες παρά με τη πλοκή και τους χαρακτήρες της ταινίας, κάποιοι από τους οποίους αντί να κερδίσουν τη συμπάθεια μας, είναι εκνευριστικοί.
    Παράδειγμα η Αλις (η παρουσία της πιτσιρίκας Miller είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στο αμερικανικό εφηβικό κοινό)η οποία είναι απίστευτα ενοχλητική σε σημείο που θα αναγκάσει τους θεατές να φωνάζουν στη Σαγια: ‘Leave her to the Vampires!

    Το φιλμ γυρίστηκε στη Κίνα και στην Αργεντινή, έχει κορεάτες παραγωγούς, Γάλλο σκηνοθέτη, Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και στοίχισε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια. 

    Στην Αμερική όπως είπαμε κάνει πρεμιέρα σήμερα σε λίγες όμως αίθουσες αλλά στη Βρετανία έχει ήδη ανοίξει ικανοποιητικά. Η Odeon θα το φέρει την επόμενη εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες, στις 16 Ιουλίου.  

    Update: Κακοφτιαγμενο, με υπεραπλουστευμενες ατακες του στιλ Λολα να ενα μηλο και εφε εποχης δεκαετιας 70.  

    Ειδικα στις σκηνες που ενας σκοτωνει 200 οι οποιες ειναι και μπολικες. Ενα χαζο shoot'em'up οπου πηδας στον αερα και πεφτουν ολοι οι μπροστινοι κακοι, που τυγχανει να ειναι vampires. 

    Τελος το σεναριο ειναι για γελια σαν να βιαζονταν να το γραψουν να φυγουμε, και το μονο που το εσωσε λιγο ειναι η τελικη εμφανιση της Ονεγκιν σε λευκο φορεμα και τα τουλια να αιωρουνται στο πλαι. Πραγματικα εντυπωσιακο, αλλα τιποτα αλλο. 

    Δείτε το trailer.          




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: BLOOD:Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - BLOOD:THE LAST VAMPIRE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top