F Spider-Man: Homecoming trailer: Ο Vulture, ο Tony και η χειροποίητη στολή του Spidey! - FilmBoy Spider-Man: Homecoming trailer: Ο Vulture, ο Tony και η χειροποίητη στολή του Spidey! - FilmBoy
  • Latest News

    Spider-Man: Homecoming trailer: Ο Vulture, ο Tony και η χειροποίητη στολή του Spidey!


    Μετά από πολύ αναμονή, εικασίες και έλλειψη σχετικού υλικού για να ‘χουμε να λέμε, η Sony και η Marvel επιτέλους δημοσίευσαν το δεύτερο μεγάλο trailer που τόσο περιμέναμε να δούμε! 
    Και είναι όπως θα έπρεπε να είναι, γεμάτο nerd-ίλα, δράση αλλά τη σημαντικότερη λέξη που διέπει τη ζωή του Spider-Man εδώ και δεκαετίες: «ευθύνη». 

    Μπορεί ο ήρωας να επιστρέφει σπίτι του, πιο νέος από ποτέ, αλλά όπως λογικά θέλει η καινούρια περιπέτεια του, το βάρος της ευθύνης, για το ποιος είναι και πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του με σωστό τρόπο προς όφελος του κόσμου, δεν ήταν ποτέ πιο ασήκωτο και το trailer το προβάλλει αυτό έντονα.

    Αρχικά το βίντεο ξεκινάει με την κλασσικές σκηνές από τη σχολική ζωή του Peter Parker, διανθισμένες από στιγμιότυπα όπου φοράει τη στολή του Spider-Man με τα νέα Stark upgrades όπως τον απροσδόκητο και φανταστικό ‘αραχνο-πομπό’ ό οποίος είναι το έμβλημα στο στήθος. 

    Έπειτα περνάμε σε σκηνές από την οπτική του Adrian Toomes, ο οποίος μέλλει να γίνει ο Vulture, ο κεντρικός κακός της ταινίας. 
    Φαίνεται πως ο Toomes έχει πρόβλημα με τους εκπροσώπους του καπιταλισμού, όπως ο Stark, και θα στραφεί στα γνωστά μας αθέμιτα και επικίνδυνα για τον υπόλοιπο κόσμο μέσα, συμπεριλαμβανομένων των hover φτερών του και των μηχανικών αρπακτικών ποδιών του. 

    Και ...μα τους χίλιους arc reactors, φαίνεται πως η ταινία έχει κάνει καλή δουλειά με την αποτύπωση του Vulture ως πραγματικά απειλητικού κακού. 
    Μιλάμε για έναν εχθρό του Spider-Man που στα κόμικς ήταν ντυμένος πράσινο πουλί και απορροφούσε ζωτική ενέργεια από τα θύματα του. 
    Κι όμως εδώ είναι επικίνδυνος και αδίστακτος, πραγματικά ένας εχθρός έξω από τα κυβικά ενός λυκειακού Spidey.

    Αμέσως μετά έρχεται η ώρα για τη διάσημη σκηνή της διάσωσης του ferry, που τόσο λατρέψαμε στο πρώτο trailer (ξαναδείτε το εδώ δια χειρός Τσώκου, επιβάλλεται) και αντικατοπτρίζει τη σκηνή διάσωσης του τραίνου από τον Tobey Maguire στο Spider-Man 2
    Το νέο εδώ είναι ότι ενώ ο Vulture κάνει όλη τη ζημιά, το βίντεο μας αφήνει να καταλάβουμε πως η υπεροψία του Spider-Man έπαιξε ρόλο στο να πάει στραβά το όλο πράγμα. 

    Ο Spidey προσπαθεί να ενώσει με ιστό όλο το γεμάτο κόσμο πλοίο που έχει χωριστεί κατά μήκος στα δύο και γέρνει, αλλά την τελική διάσωση θα την κάνει ο ένας, ο μοναδικός, αυτός που περιμένω, αυτός που περιμένω, αυτός, αυτός, ο good ol’ shellhead, με μια στρατιά από arc reactor προωθητήρες και με την καινούρια του πανοπλία που είναι κυρίως μεταλλικό γκρι στο χρώμα και θυμίζει την Ultimate εκδοχή του ήρωα. 

    Ναι ναι, γι αυτό λατρεύουμε τα δεύτερα μεγάλα trailers, γιατί μας δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω από την ταινία. 
    Και ο Stark κάνει το αναπάντεχο, παίρνει πίσω τη στολή με τα upgrades από τον Peter, λες και τον βάζει τιμωρία να πάει στο δωμάτιο του. 



    Πάρτε ένα δευτερόλεπτο να σκεφτείτε την όλη αντίθεση με το προηγούμενο trailer και πως προωθήθηκε τότε η ταινία. 
    Δόθηκε βάση στο γεγονός ότι ο Stark θα κατασκευάσει όλα τα gadget-άκια και της λειτουργίες της στολής τόσο πολύ, από τα promos και τα λοιπά, που κανείς μας δε σκέφτηκε ότι η ουσία του να είσαι ο Spider-Man δεν είναι στο να έχεις την πιο γαμάτη και λειτουργική στολή.

    Είναι αυτή η ανανεωμένη εικόνα του Tony Stark ως δυνάμει πιο υπεύθυνου και συγκροτημένου, μετά τα γεγονότα του Civil War;
    Είναι αυτή η προσπάθεια του να γίνει ένας αξιόλογος μέντορας για τον έφηβο Peter, να του αποδείξει ότι δεν κάνει η στολή τον ήρωα;
    Ή μήπως δε θέλει καν το ρόλο και, στο πρώτο στραβοπάτημα του Spidey, προσπαθεί να τον απομακρύνει από την ενεργό δράση;

    Όπως και να ‘χει όμως, δεν μπορείς να κρατήσεις στον πάγκο έναν καλό σούπερ ήρωα, ακόμη κι αν τον έχεις βάλει τιμωρία. 
    Ο Spidey επιστρέφει στην homemade στολή του και προσπαθεί να τα βάλει με τον Vulture πάνω σε ένα αεροπλάνο, προκειμένου να αποδείξει ότι οι δυνατότητες του δεν είναι μόνο ό,τι περιλαμβάνει η στολή. 

    Ομολογώ ότι αν και βγάζει νόημα η κίνηση αυτή, δε θα μου αρέσει το να δω την τελική μάχη με τον Spider-Man κολλημένο με την αυτοσχέδια στολή του πριν το Civil War
    Νιώθω ότι, εμφανισιακά τουλάχιστον, τον πάει ένα βήμα πίσω. 
    Εκτός κι αν εμφανιστεί ο Tony και του επιστρέψει την upgraded στολή για να αντιμετωπίσει τον κακό, έχοντας καταλάβει την αξία του νεαρού ήρωα. 
    Βέβαια, τότε υπάρχει κίνδυνος στο να επισκιάσει η εξέλιξη του Iron Man την εξέλιξη του Spider-Man στην κορύφωση της ταινίας και δε θα το θέλαμε αυτό.

    Το cast συμπληρώνεται, εκτός από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές Tom Holland, Robert Downey Jr. και Michael Keaton, και από τους Marisa Tomei, Zendaya, Laura Harrier, Donald Glover, Jacob Batalon, Bokeem Woodbine, Tnye Daly και ο Jon Favreau

    Το σενάριο είναι των Jonathan M. Goldstein και John Francis Daley και η σκηνοθεσία του Jon Watts
    Το Spider-Man: Homecoming θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Ιουλίου!

    Πέρα όμως από όλα τα λόγια και τις αναλύσεις (αρκετά με αυτά), το υποτιτλισμένο trailer που θα δείτε παρακάτω είναι το κάτι άλλο, είναι υπέροχο, μας πωρώνει απίστευτα και αν η ταινία είναι όπως την περιμένουμε, τότε δίνει μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα για το μεθεπόμενο κεφάλαιο στην εκτύλιξη του Marvel Cinematic Universe.

    Περισσότερα στο Heroes For A Day.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Spider-Man: Homecoming trailer: Ο Vulture, ο Tony και η χειροποίητη στολή του Spidey! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top