F Ελληνικό Box Office: Η Πεντάμορφη και το ...τέρας του Έτερος Εγώ! - FilmBoy Ελληνικό Box Office: Η Πεντάμορφη και το ...τέρας του Έτερος Εγώ! - FilmBoy
  • Latest News

    Ελληνικό Box Office: Η Πεντάμορφη και το ...τέρας του Έτερος Εγώ!


    Το timing είναι άτιμο πράγμα…
    Τη στιγμή που η νέα εκδοχή του αρκετά αγαπημένου (αλλά όχι εκ των κορυφαίων) παραμυθιού της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, έβγαινε στις αίθουσες της Αμερικής, με πρωταγωνίστρια την Emma Watson, κυκλοφόρησαν και οι γυμνές φωτογραφίες της Αμερικανίδας ηθοποιού, ακολουθώντας και αυτή το κύμα των celebrities που βγάζουν ακατάλληλες φωτογραφίες με τα κινητά τους …για να φωνάζουν μετά, όταν αυτές διαρρέουν ελεύθερες στο διαδίκτυο.

    Προφανώς και έγινε τυχαία, άλλωστε δεν είχε και κάποια επίδραση, νομίζω.
    Αλλά αυτό το ρημάδι το timing, αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις προς συμφέρον σου, πρέπει τουλάχιστον να κρατάς κάποια προσχήματα.
    Και μερικοί εδώ στην Ελλάδα, δεν το’χουν.

    Αναφέρομαι στην ελληνική ταινία Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια και την είδηση ότι η ταινία αποσύρθηκε από τις αίθουσες λόγω των δολοφονιών στη Κηφισιά.
    Συντάσσομαι με τις ευαισθησίες του σκηνοθέτη, αλλά θα ήταν πιο δόκιμο αν αυτές οι ευαισθησίες εμφανίζονταν λίγες βδομάδες νωρίτερα, και όχι 8 βδομάδες μετά τη πρεμιέρα της στους κινηματογράφους.
    Ειδικά όταν η ταινία θα κατέβαινε ούτως ή άλλως μετά το τελευταίο τετραήμερο (325 εισιτήρια σε 4 αίθουσες), άντε το επόμενο, και αφού έχει κάνει ήδη 52.000 εισιτήρια συνολικά.

    Για να μη παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ καν αναγκαία την απόσυρση της ταινίας.
    Αλλά αφού έτσι αποφάσισε ο σκηνοθέτης, ας το έκανε λίγο νωρίτερα, αμέσως μόλις άρχισαν να βγαίνουν οι λεπτομέρειες των δολοφονιών και αφού υπήρχε ήδη από το Φεβρουάριο το …ανατριχιαστικό ομολογουμένως συμβάν της πρεμιέρας (κάποιος ρώτησε το σκηνοθέτη για το ενδεχόμενο η ταινία του να εμπνεύσει κάποιον να κάνει τους φόνους!).

    Η είδηση προβλήθηκε παντού, μέχρι και στα δελτία ειδήσεων, η ταινία απέκτησε νέο hype, οπότε μια πιθανή μελλοντική πώληση σε κάποια εφημερίδα ίσως (τηλεόραση και dvd είναι ο αυτονόητος προορισμός όλων των ταινιών) να γίνεται περισσότερο εφικτή.
    Δεν κατακρίνω, σωστό promo έγινε, καλή η σκέψη, απλά ας μην ακούω για ‘απόσυρση της ταινίας’ λες και βρίσκονταν στο peek των εισιτηρίων.
    Πρόκειται για ένα εύσχημο τρόπο προώθησης της δυναμικής της ταινίας για τις επόμενες αγορές.

    Την Πεντάμορφη την είδα κι εγώ με την οικογένεια και, όπως αναμενόταν, η FilmGirl την εκτίμησε περισσότερο από τον FilmBoy Jr. (ο οποίος προφανώς περίμενε κάποιον σούπερ ήρωα να σώσει τη Belle και μάλλον απογοητεύτηκε από τον άχαρο χαμό του κακού Gastone, αφού περίμενε κάτι πιο εντυπωσιακό από το …πεζουλάκι που σπάει).
      
    Μαζί με μας, άλλοι 57.900 είδαν τη Πεντάμορφη σε 228 συνολικά αίθουσες, οι 78 από αυτές έπαιξαν την υποτιτλισμένη εκδοχή, νούμερο πολύ μεγάλο αν σκεφτείς ότι μιλάμε για ξεκάθαρα παιδική ταινία.
    Υπήρχε και το 3D (16 αίθουσες) αλλά φυσικά δε τράβηξε τόσο (3.788 εισιτήρια).
    Γενικά, η ταινία τράβηξε τον κόσμο στην Αθήνα (29.018 εισιτήρια σε 98 αίθουσες), στην επαρχία (21.011 σε άλλες 98 αίθουσες), αλλά και στη Θεσσαλονίκη, παρά τις λιγότερες αίθουσες (7.871 θεατές σε 32 αίθουσες).

    Ανταγωνισμός υπήρχε.
    Καταρχάς, υπήρχε το εξαιρετικό θρίλερ Get Out που άνοιξε σε 33 αίθουσες και προσέλκυσε 13.795 θεατές, πέντε χιλιάδες λιγότερα από τη 2η βδομάδα του Kong: Skull Island, χάνοντας έτσι τη 2η θέση του box office από τον συμπαθή γίγαντα.

    Μια μικρή μάχη δόθηκε για την είσοδο στη πεντάδα, με το Άγνωστο Κορίτσι να κερδίζει κατά κράτος το The Last Face, αφού τα 4.274 εισιτήρια σε 11 αίθουσες του Γαλλικού δράματος είναι πολύ πιο καλά από τα 3.670 σε 32 αίθουσες του αμερικάνικου δραματικού εγχειρήματος του Sean Penn.

    Το Γερμανικό Original Bliss δεν μπορεί να έχει παράπονο (1.942 εισιτήρια σε 3 αίθουσες της Αθήνας), αφού και οι κριτικές δεν ήταν καλές, αλλά και τα Γερμανικά δεν είναι τόσο εμπορική γλώσσα στη χώρα μας.
    Τέλος, το επίσης Γαλλικό Step By Step βγήκε …για να βγει, αφού τα 526 εισιτήρια σε 7 αίθουσες τα λες και ‘κλείσιμο της ταινίας’. 

    Συνολικά 135.821 άνθρωποι εμπιστεύτηκαν το σινεμά για τη διασκέδασή τους αυτό το τετραήμερο, νούμερο σταθερό εδώ και λίγες βδομάδες.
    Not bad, αφού όλη η Ελλάδα περιμένει να γεμίσει τις αίθουσες στο φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ που έρχεται όλο και πιο κοντά…


    Τετραήμερο 16-19 Μαρτίου 2017.

    A/A TAINIA ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ
    1 Beauty And The Beast (2017) 57.900   57.900
    2 Kong: Skull Island 18.541   76.997
    3 Get Out 13.795   13.795
    4 Logan 12.540 159.592
    5 The Unknown Girl   4.274     4.274
    6 The Last Face   3.670     3.670
    7 The Lego Batman Movie   3.222   68.996
    8 Manchester By The Sea   3.208   52.672
    9 Original Bliss   1.942     1.942
    10 Moonlight   1.882   44.668



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ελληνικό Box Office: Η Πεντάμορφη και το ...τέρας του Έτερος Εγώ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top