F Αμερικάνικο Ειδύλλιο - American Pastoral - FilmBoy Αμερικάνικο Ειδύλλιο - American Pastoral - FilmBoy
  • Latest News

    Αμερικάνικο Ειδύλλιο - American Pastoral


    Όταν ο Ewan McGregor υπέγραφε τη συμμετοχή του στο American Pastoral, ήταν μόνο για να πρωταγωνιστήσει, με τον Phillip Noyce να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.
    Για κάποιο λόγο όμως, ο McGregor κατέληξε στην καρέκλα του σκηνοθέτη. 

    Ο ηθοποιός ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία – μάλιστα δούλευε καιρό σε κάποια ιδέα για έναν αγώνα με γιοτ που εξελισσόταν το 1968 – αλλά φαίνεται ότι βρήκε αυτό που του ταίριαζε καλύτερα.

    Το American Pastoral βασίζεται στο βραβευμένο με Pulitzer μυθιστόρημα του Philip Roth και ακολουθεί μια οικογένεια της οποίας η ειδυλλιακή ζωή γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του 1960. 

    Ο Ewan McGregor (Our Kind of Traitor) κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί ως ο «Σουηδός» Livov, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Dawn (Jennifer Connelly, Noah), μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς.
    Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Livov. 


    Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Merry (Dakota Fanning, Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

    Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

    Το Αμερικάνικο Ειδύλλιο εξιστορεί τις βαθιές αλλαγές που συνέβησαν τον τελευταίο μισό αιώνα στην κοινωνία της Αμερικής. 
    Η κινηματογραφική μεταφορά, που χρειάστηκε σχεδόν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί, επικεντρώνεται στην αναζήτηση ενός πατέρα για την κόρη του, αλλά και στα θέματα της αβεβαιότητας, της μοίρας, της οικογένειας και της απώλειας.

    Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πόλις.
    Στους κινηματογράφους από 8 Δεκεμβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αμερικάνικο Ειδύλλιο - American Pastoral Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top