F Review: Cell - FilmBoy Review: Cell - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Cell


    Δεν μπορώ να παραβλέψω την άδικη γκρίνια που εισπράττουν συνήθως οι μεταφορές των βιβλίων του Stephen King, τόσο από τους αναγνώστες του, όσο και από τους θεατές των σινεμά.

    Το μόνιμο παράπονο των αναγνωστών είναι ότι δεν πρόκειται για ταινίες που αποδίδουν πιστά τα αντίστοιχα βιβλία γιατί λέει «δεν περιέχουν όλη την πλοκή».
    Και ρωτάω: Πώς είναι δυνατόν να «χωρέσει» μια πλοκή ενός συγγράμματος 400 ή 500 σελίδων μέσα σε μια ταινία που διαρκεί μόλις 1,5-2 ώρες;
    Αναγκαστικά οι σεναριογράφοι πρέπει να κόψουν αρκετά από τα στοιχεία της πλοκής.

    Γι’ αυτό ίσως από τους φαν του King οι καλύτερες μεταφορές των έργων του είναι είτε οι κινηματογραφικές που βασίζονται σε νουβέλες (σαφώς μικρότερες σε μέγεθος από τα μυθιστορήματα του) είτε οι τηλεοπτικές μίνι σειρές όπως είναι το It (1990) και πιο πρόσφατα το Bag of Bones (2011), οι οποίες όμως διαρκούν συνολικά περισσότερο από 4 ώρες!

    Από την άλλη υπάρχουν οι κινηματογραφικοί φαν, οι οποίοι μη έχοντας διαβάσει τα βιβλία του King και παρακολουθώντας μόνο τη μεταφορά τους, απορούν πώς είναι δυνατόν να έχουν προκαλέσει αίσθηση αυτές οι ιστορίες, τη στιγμή που ως οπτικοποιημένες εκδοχές δεν διαφοροποιούνται ισχυρά από τις υπόλοιπες ταινίες τρόμου...

    Διαβάστε ολόκληρο το review στο Horrorant.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Cell Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top