F Ο διαβόητος Uwe Boll αποσύρεται από το κινηματογράφο! - FilmBoy Ο διαβόητος Uwe Boll αποσύρεται από το κινηματογράφο! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο διαβόητος Uwe Boll αποσύρεται από το κινηματογράφο!


    «Η αγορά είναι νεκρή. Δε μπορείς πια να βγάλεις λεφτά από τις ταινίες, λόγω της πτώσης 80% στις πωλήσεις των DVD και Blu-ray παγκοσμίως τα τρία τελευταία χρόνια.  
    Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Δεν αντέχω οικονομικά να κάνω ταινίες.Δεν είχα ποτέ ανθρώπους να μου δίνουν χρήματα. Από το 2005 βάζω συνέχεια από τα δικά μου λεφτά, κι αν δεν είχα κάνει εκείνες τις ηλίθιες ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια, δεν θα είχα ποτέ το κεφάλαιο για να πω, δε χρειάζομαι μια Ferrari ή ένα γιοτ, ας κάνω μια ταινία για το Νταρφούρ. Επένδυσα στις δικές μου ταινίες και έχασα τα χρήματά μου.»

    Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του διαβόητου Γερμανού σκηνοθέτη Uwe Boll που ανακοίνωσε, μέχρι νεωτέρας βεβαίως βεβαίως, ότι αποσύρεται από το κινηματογράφο.

    Τον Boll γνωρίσαμε στις αρχές της χιλιετίας, όταν εκμεταλλευόμενος διάφορα φορολογικά παραθυράκια και τη μεγάλη fanbase διαφόρων βιντεοπαιχνιδιών, κατάφερε να βγάλει στις αίθουσες μια σειρά αχαρακτήριστων trash ταινιών, βλέπε House of the Dead, Alone in the Dark, BloodRayne, Dungeon Siege, Postal και Far Cry, οι οποίες προκάλεσαν το μένος του κοινού, και ειδικά των οπαδών των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

    Ο Boll υπερασπιζόταν σθεναρά των ανοσιουργημάτων του, φτάνοντας στο σημείο να προ(σ)καλέσει κριτικούς κινηματογράφου σε αγώνα μποξ, τους οποίους τελικά σάπισε στο ξύλο, μιας και δεν τους είχε προειδοποιήσει ότι υπήρξε επαγγελματίας!

    Κάποια στιγμή, το κοινό σταμάτησε να ασχολείται μαζί του, οι game developers σταμάτησαν να του δίνουν τα δικαιώματα των παιχνιδιών τους και τα φορολογικά παραθυράκια έκλεισαν, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει μικρότερες ταινίες διαφόρων ειδών, συνήθως ιδιαίτερα προκλητικές, πάντα κατωτάτης ποιότητας, όμως πια κανείς δε του δίνει σημασία.

    Έτσι φτάσαμε στη παραπάνω ανακοίνωση, με τον σύγχρονο Ed Wood, αφού έχει σκηνοθετήσει (λέμε τώρα) ηθοποιούς όπως την Elisabeth Moss, τον Christian Slater, τον Ben Kingsley, τη Michelle Rodriguez, τον Jason Statham, τον Burt Reynolds, τον J.K. Simmons, τον Dominic Purcell και τον Ray Liotta, να πηγαίνει από ‘κει που΄ρθε. 
    Ουστ...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο διαβόητος Uwe Boll αποσύρεται από το κινηματογράφο! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top