F Ο Dwayne Johnson είναι ο παππούς όλων των σούπερ-ηρώων, είναι ο «Doc Savage»! - FilmBoy Ο Dwayne Johnson είναι ο παππούς όλων των σούπερ-ηρώων, είναι ο «Doc Savage»! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Dwayne Johnson είναι ο παππούς όλων των σούπερ-ηρώων, είναι ο «Doc Savage»!


    Στις αρχές της δεκαετίας του ’30, μια πενταετία περίπου πριν κάνει τη πρώτη του εμφάνιση ο μεγάλος Superman, κυκλοφόρησε από την Street & Smith Publications ένα νέο κόμικ με πρωταγωνιστή τον Doc Savage, έναν άνδρα με εξαιρετικές φυσικές και διανοητικές ικανότητες, ένας επιδέξιος χειρουργός, επιστήμονας, εφευρέτης, ερευνητής, αθλητής, με φωτογραφική μνήμη και μάστερ των πολεμικών τεχνών και των μεταμφιέσεων. 

    Δεν ήταν τυχαίο ότι χαρακτηριζόταν ως “υπεράνθρωπος”. 
    Οι περιπέτειές του μεταφέρθηκαν σε μυθιστορήματα και σε ραδιοφωνικά σόου, όμως η κινηματογραφική του πορεία ήταν πολύ φτωχή, με μόλις μία, και αδιάφορη ταινία το 1975. 

    Με τον ίδιο τον Stan Lee να τον χαρακτηρίζει ως πρόγονο των μοντέρνων υπερ-ηρώων, ήταν θέμα χρόνου για τους παραγωγούς να τον ξεθάψουν από τα σκονισμένα ντουλάπια και να μας παρουσιάσουν τη μοντέρνα εκδοχή του.

    Όπως ανακοινώθηκε από το 2010, η Columbia που εξασφάλισε τα δικαιώματά του, έβαλε στα σκατά τη κινηματογραφική του ανάσταση, με τον Shane Black να αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη. 

    Έκτοτε δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη, εκτός από μια δήλωση του Black που εξέφραζε τη δυσκολία στην επιλογή του σωστού πρωταγωνιστή, και πως εκείνη τη περίοδο θεωρούσε ως ιδανικό τον Chris Hemsworth

    Μέχρι που ξαφνικά η βόμβα έπεσε, με τον Black να ανακοινώνει ότι βρήκε τον ιδανικό Doc Savage στο πρόσωπο του Dwayne Johnson, είδηση που επιβεβαίωσε και ο ηθοποιός μέσω του twitter, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία από τη συνάντηση με τους δημιουργούς και το hashtag #ItsOfficial #WorldsFirstSuperhero.

    Απ’ όσα γνωρίζουμε, η ταινία θα λαμβάνει χώρα στο πρωτότυπο χωροχρόνο του κόμικ, στη δεκαετία του ’30 δηλαδή, και θα συμπεριλαμβάνει και τους Fabulous Five, την ομάδα δηλαδή που βρισκόταν πάντα στο πλάι του.

    Με τους Shane Black και Dwayne Johnson να είναι από τους πιο πολυάσχολους καλλιτέχνες αυτή τη περίοδο στο Hollywood, δε δόθηκε στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δούμε τη ταινία ή έστω πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα, με τη λογική πάντως να λέει ότι το συντομότερο θα είναι το 2019, ίσως και αργότερα μιας και για εκείνη τη χρονιά είναι προγραμματισμένο και το Shazam της DC.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Dwayne Johnson είναι ο παππούς όλων των σούπερ-ηρώων, είναι ο «Doc Savage»! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top